Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑ.Λ Νεμέας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εγκεκριμένο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο : ‘’Ανάπτυξη δεξιοτήτων  στον τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας ‘’(κωδ. Σχεδίου 2023-1-EL01-KA122-VET-000113747), για το σχολικό  έτος 2023-2024 από τις 25/11/2023 έως τις 08/12/2023. Στο πλαίσιο του προγράμματος μαθητές και καθηγητές του σχολείου ταξίδεψαν στην Πορτογαλία.

Δέκα πέντε μαθητές του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Β΄ και Γ΄ τάξης του σχολείου μας και δυο καθηγητές, τον κ. Σπυρίδωνα Κυριάκο διευθυντή του σχολείου και την κ. Αναστασία Καραβά  εκπαιδευτικό, επισκέφτηκαν την εταιρεία ‘’BRAGA MOD’’ στην Μπράγκα της Πορτογαλίας μέσω της οποίας τοποθετήθηκαν ανά ομάδες σε επιχειρήσεις της πόλης.

Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με νέες προσεγγίσεις και πρακτικές στον τομέα τους, να συνομιλήσουν με επαγγελματίες του χώρου και να ενισχύσουν  την επαγγελματική τους ταυτότητα στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι έλαβαν πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από την επιχείρηση που εργάστηκαν και τον ενδιάμεσο φορέα υποδοχής, (BRAGA MOD). Η εμπειρία τους αυτή συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών/τριών σχετικά με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, στην καλύτερη προετοιμασία για τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας αλλά και στην προώθηση της νεανικής ευρωπαϊκής κινητικότητας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στις πόλεις  Μπράγκα, Λισαβόνα , Πόρτο, Γκιμαράες, Βαλέντσα και τις πόλεις της Γαλικίας Βίγκο, Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα στην  Ισπανία, με στόχο την γνωριμία των συμμετεχόντων με την τοπική κουλτούρα και παράδοση.

Τα αποτελέσματα της εμπειρίας του προγράμματος για τους συμμετέχοντες είναι:

α) Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και λειτουργίας

β) Η υιοθέτηση διευρυμένης οπτικής

γ) Η συλλογή πληροφοριών σχετικά με την ειδικότητα

δ) Η ενίσχυση της ιδέας του ευρωπαίου πολίτη

ε) Η εξάσκηση της ξένης γλώσσας

στ) Η ομαδικότητα και συνεργασία

ζ) Η βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων ,και

η) Η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς

Το σχολείο μας θα συνεχίσει να παρέχει στους μαθητές ξεχωριστές εμπειρίες, με τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα στοχεύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και προωθώντας τις αξίες και τις ιδέες της ευρωπαϊκής ένωσης.