Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Παρουσίαση του βιβλίου «Κρασί από τα χείλη σου» του Κώστα Κρομμύδα

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, στις 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Νεμέας (Λεωφόρος Παπακωνσταντίνου 39Β), ο Κώστας Κρομμύδας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Κρασί από τα χείλη σου».

Την εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νεμέας, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός, ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας, το βιβλιοπωλείο Nafplia Bookstore και οι εκδόσεις Διόπτρα που σας προσκαλούν να μυηθείτε στο νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα εκεί όπου ο έρωτας συναντά τη μαγεία της αμπελουργίας.

Προλογίζουν ο δήμαρχος Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας Νίκος Βλάχος. Με τον συγγραφέα συνομιλούν η Μαρία Παναγιωτοπούλου και η Έλσα Τόλιου. Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά η Παρέα του Ρεμπέτικου.

Είσοδος Ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ζωή μετράει στιγμές. Στιγμές που περιμένεις, που προσμένεις. Στιγμές που φοβάσαι, που θυμάσαι. Στιγμές που φυλάς, κι άλλες που θέλεις να ξεχάσεις. Στιγμές που διαρκώς αλλάζουν και σε αλλάζουν.

Στιγμές που πρέπει να αρπάξεις για να μη χαθούν στην αδυσώπητη δίνη του χρόνου. Γιατί αν έρθει εκείνη η στιγμή, η δική σου, και τη χάσεις, τη χάνεις για πάντα. Επειδή είναι βέβαιο πως δεν θα επιστρέψει.

«Το βράδυ στις 11 θα είμαι στο κελάρι μας. Θέλω να σε δω μετά από τόσα χρόνια έστω και για λίγο…»

Ένας έρωτας νεανικός ευδοκιμεί μέσα στην τρέλα των συναισθημάτων και της νιότης κόντρα σε μια οικογενειακή διαμάχη. Ένα άσβεστο μίσος που καλλιεργείται χρόνια τώρα, αφήνοντας το σημάδι του από γενιά σε γενιά, έρχεται αντιμέτωπο με τα θέλω και τα πρέπει. Σχέσεις που δοκιμάζονται, δεσμοί αίματος που κλονίζονται.

Μυστικά και γεγονότα που επηρεάζουν το σήμερα. Το παρελθόν έχει απλώσει τις ρίζες του βαθιά σε συνείδηση και πράξεις, όπως το αμπέλι απλώνει τις δικές του στο εύφορο έδαφος. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που μεθούν τους ανθρώπους και αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους: ο έρωτας και το κρασί…

Ο συγγραφέας

Ο Κώστας Κρομμύδας ξεκίνησε να γράφει το 2011 και από τότε έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του. Τα βιβλία του Ακάκιε και Δούρειος Ίππος βραβεύτηκαν το 2021 και το 2022 αντίστοιχα ως τα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς, ενώ το έργο του Ουρανόεσσα βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα-έμπνευση». Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά. Έξι βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και κυκλοφορούν μέσω της πλατφόρμας του Amazon. Είναι επίσης απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά.