Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νεμέα: Παρουσίαση Βιβλίου Ξενοφώντα και Ζωής Ηλία – Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Ανδριανάκου – VIDEO

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας, την Παρασκευή 10 Μαΐου, η παρουσίαση του βιβλίου: «Ο Δήμος Νεμέας Κορινθίας μέσα από Πρωτογενές Ιστορικό, Αρχειακό υλικό» των Ξενοφώντα και Ζωής Ξ. Ηλία.

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Ανδριανάκου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος στον τόπο μας από το να καταγράψει και να διασώσει την ιστορία του. Ο Ξενοφών Ηλίας, δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος σε συνεργασία με την κόρη του Ζωή επίσης δασκάλα, μας παρέδωσαν ένα επικό, μνημειώδες δίτομο έργο με τίτλο: Ο Δήμος Νεμέας Κορινθίας μέσα από Πρωτογενές Ιστορικό, Αρχειακό υλικό.

Η ανταμοιβή τους είναι η αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου τους και επιχείρησαν να κάνουν οι εκδόσεις SOAP (ένας μικρός εκδοτικός Οίκος που εδρεύει στην Αρχαία Νεμέα) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Νεμέας με την παρουσίαση του συγκεκριμένου έργου στη Νεμέα.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του επιφανή Νεμεάτη Γιώργου Ανδριανάκου, που δεν βρίσκεται πια μαζί μας και που χάρη στη συμβολή του έγινε εφικτή η έκδοση αυτής της εργασίας.

Για το βιβλίο μίλησαν, ο συγγραφέας Ξενοφών Ηλίας, ο Συγγραφέας και εκδότης Αντώνης Παπαϊωάννου, που συντόνιζε και τη συζήτηση, ενώ για τον Γιώργο Ανδριανάκο μίλησαν οι Γιώργος Κεντρωτής, Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μεταφραστής και συγγραφέας και ο Γιώργος Κωστούρος, Πολιτικός Μηχανικός και συγγραφέας, καθώς και συμμαθητές του Γιώργου Ανδριανάκου.
Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η συνθέτρια Κάτια Ανδριανάκου με δικές της συνθέσεις στο ακορντεόν.

Λήψη και επεξεργασία video: Μάριος Καραναστάσης