Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμάτα: Προκαταρκτική έρευνα εισαγγελέα για την 29χρονη που ζούσε σε ξύλινο κλουβί -VIDEO

Ένα 24ωρο από τη στιγμή που το θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο, με τις εικόνες από την Καλαμάτα να συνταράσσουν, οι θετοί γονείς της 29χρονης συνελήφθησαν και το μεσημέρι μετά τις απολογίες τους στον εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η κοπέλα που ζούσε κλεισμένη για χρόνια, σε αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για εξετάσεις και θα παραμείνει, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ίδρυμα που θα την φιλοξενήσει.

Οι θετοί γονείς επιμένουν από την πρώτη στιγμή πως υποχρέωσαν την κοπέλα να ζει κάτω από αυτές τις συνθήκες για το καλό της. Για να μην κάνει όπως μας είπε η μητέρα κακό στον εαυτό της και να μην μπορέσει να βλάψει κανέναν άλλο, από τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μαζί με τον σύζυγό της υιοθέτησαν το κορίτσι όταν ήταν 22 μηνών από ένα ίδρυμα στην Αθήνα.

Το κορίτσι με τα χρόνια άρχισε να γίνεται όλο και πιο επιθετικό. Έφτασε, όπως λέει, η θετή της μητέρα, να παίρνει μέχρι και 25 χάπια την ημέρα. Από τα 22 της, άρχισε να ζει μέσα σε αυτή την ξύλινη κατασκευή κλειδωμένη με λουκέτο.

Οι εικόνες προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων με τη μητέρα να ζητά τη βοήθεια της πολιτείας. Μια βοήθεια που όπως λέει, δεν ήρθε ποτέ.

Το 2020 πάντως η μητέρα έλεγε σε συνέντευξή της, που δεν ήθελε η κόρη της να πάει σε δομή. Μιλούσε για κρατική αναλγησία, αλλά ταυτόχρονα απέφευγε να τρέξει τις διαδικασίες.

Η μητέρα της κοπέλας τόνισε πως την είχε πάει σε όλους τους ειδικούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την κατάστασή της.

Η υπόθεση παραμένει στο επίκεντρο, με την 29χρονη να παραμένει στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας και τους γονείς της, να ετοιμάζονται να απολογηθούν για τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι που ζούσαν για χρόνια.

megatv