Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη – Ο δρόμος προς τη δίκη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στο 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ της Ανθής Βούλγαρη -VIDEO

Στο #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ – Ο δρόμος προς τη δίκη, η Ανθή Βούλγαρη βάζει στο κάδρο τον αγώνα για απονομή δικαιοσύνης όλη η πορεία από τη μοιραία νύχτα έως τη δικαστική αίθουσα.

H δημοσιογράφος παρουσιάζει, για πρώτη φορά, όσα αναμένεται να κατατεθούν στη μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων χρόνων.

Το ντοκιμαντέρ έκανε νέες αποκαλύψεις για τον δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως εξήγησε η Ανθή Βούλγαρη, η ετήσια υπογραφή σύμβασης πρόσβασης και χρήσης του δικτύου από την Hellening Train, πρέπει να υπογράφεται κάθε χρόνο και να κοινοποιείται στο υπουργείο Μεταφορών.

Υπογράφηκε το 2019 και από το 2020 δεν έχει υπογραφεί ποτέ.

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήξερε τα χάλια του δικτύου και για αυτό δεν υπέγραφε», είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Στο ντοκιμαντέρ μίλησε και ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος.

«Θα μπορούσε να είχε καταγγελθεί από το ΟΣΕ και κυρίως από το υπουργείο το οποίο δεν έκανε. Επειδή έβλεπε την κατάσταση του δικτύου και την μη ολοκλήρωση εγκατάστασης των συστημάτων ασφάλειας η Hellening Train προφανώς δεν ήθελε να υπογράψει νέα σύμβαση. Αναμένω να ασκηθούν ποινικές διώξεις στην ΡΑΣ και σε διευθυντές του υπουργείου Μεταφορών. Από τη στιγμή που ασκηθούν τέτοιες διώξεις μιλάμε για υπουργείο και υπουργό εκτός και αν ο κύριος Καραμανλής πήγαινε μόνο για καφέ στο υπουργείο, οπότε η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Με τη δύναμη 1,5 εκατ. υπογράφων οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Με τη δύναμη των υπογραφών 1.500.000 πολιτών με τις οποίες ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ζητούν να εισακουστεί η φωνή τους και να αποκτήσει θεσμικό περίβλημα.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Εκεί μίλησε η Μαρία Καρυστιανού.

«Ως μάνα έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και γιατί ψάχνουμε οστικά υπολείμματα. Δίκιο αίτημα που εκφράζεται από 1.500.000 αναθεώρηση άρθρου 86 τροποποίηση άρθρου περί ευθύνης υπουργών. Η διαφθορά σκοτώνει».

megatv