Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Nemea 100: Από το Blegen στο Berkeley and Beyond – Ειδική Έκθεση τώρα ανοιχτή!

Επισκέπτεστε τη Νεμέα αυτό το καλοκαίρι; Μη χάσετε την ειδική έκθεσή μας.

Η προσωρινή μας έκθεση, «Nemea 100: from Blegen to Berkeley and Beyond», αποκαλύφθηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Εορτάζει τα 100 χρόνια από την πρώτη ανασκαφή στη Νεμέα ΚΑΙ την 50η επέτειο της εμπλοκής του UC Berkeley στον χώρο. Η έκθεση παρουσιάζει εικόνες, αντικείμενα και ανέκδοτα από τα πρώτα 100 χρόνια αρχαιολογικών εργασιών στο Ιερό του Διός.

Ευχαριστούμε όλους τους υπέροχους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει η εορτή έναρξης μια απίστευτη επιτυχία. Ειδικότερα, ευχαριστούμε τον Χρήστο Δήμα (Υπουργείο Πολιτισμού), την Παναγιώτα Κασσίμη (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας), τον Κωνσταντίνο Φρούσιο (Δήμαρχο Νεμέας), την Carolin Fine (Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα), το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Νεμέα και ο Κώστας Χρόνης. 

Εκτός από την ομιλία του Διευθυντή του Κέντρου Nemea, Dr. Kim Shelton, η τελετή περιλάμβανε προσκεκλημένους ομιλητές, ζωντανή ψυχαγωγία και αναψυκτικά. Μέλη της κοινότητάς μας από πολύ μακριά συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν ιστορίες σχετικά με τις εμπειρίες τους από τη ζωή και το έργο τους στην Αρχαία Νεμέα (και όχι μόνο). Σας ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας!

Η έκθεση ακολουθεί το πρόσφατο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ τον Απρίλιο του 2024 .

Φωτογραφίες Ηλίας Καρατζούλης ( Ilias Kapa ).

nemeacenter.berkeley