Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Γ Καλλής: Το μήνυμα των εκλογών

Αναλύσεις επί αναλύσεων για κάτι τόσο απλό και ξεκάθαρο πού ένας ολόκληρος λαός ταλαιπωρείται, φτωχοποιείται και καταστρέφεται μεθοδικά και επίμονα όλα αυτά τα χρόνια από πολιτικούς τεχνοκράτες που διατηρούν τα προνόμια τους παραχωρώντας στα ξένα και ιδιωτικά συμφέροντα τη χώρα , τους πολίτες, τις υποδομές, την Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία ενώ παρ όλες τις αιματηρές θυσίες το χρέος διαρκώς αυξάνεται.

Οι Αγρότες σε αδιέξοδο αδύναμοι να καλλιεργήσουν . Τα προϊόντα τους στα αζήτητα σε τιμές εξευτελιστικές να παραμένουν το ίδιο εδώ και χρόνια , ενώ αντίθετα το κόστος εργασίας να εκτοξεύεται στα ύψη .
Οι μικρομεσαίοι Έμποροι αδύναμοι να συνεχίσουν κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλον από τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα. Ο θάνατος του εμποράκου μπροστά στα καρτέλ, τα ολιγοπώλια, τις πολυεθνικές.
Οι νέοι κάτω από εργασιακό μεσαίωνα χωρίς συμβάσεις εργασίας, με μπλοκάκια, μισθούς πείνας να αδυνατούν να κάνουν οικογένεια .
Οι νέοι επιστήμονες στο δρόμο για την μόνιμη εξορία σε χώρες που δεν τους δίνουν μισθό φιλοδώρημα όπως στην πατρίδα τους.
Οι συνταξιούχοι στα μέσα του μήνα να εξαντλούν την πενιχρή σύνταξή τους
Η αγοραστική δύναμη του λαού μας στα τάρταρα . Μια χωριάτικη σαλάτα πού ήταν το φαι τού φτωχού ανέκαθεν έγινε πιάτο γκουρμέ για λίγους και εκλεκτούς
Παιδεία …ώρα μηδέν .Απολυτήρια χωρίς αντίκρισμα. Πανεπιστήμια χωρίς χρηματοδότηση
Υγεία…Αν έχεις λεφτά ζεις.

Ο δημόσιος χαρακτήρας σιγά σιγά αλώνεται και επισήμως από τον ιδιωτικό τομέα στα απογευματινά δημόσια(;;;) ιατρεία. Κατά τον υπουργό λύση είναι ο φτωχός και ανήμπορος να εξαγοράζει την σειρά του (που κανονικά είναι μετά θάνατον) με αντίτιμο ένα σεβαστό πόσον στον γιατρό του δημοσίου λες και μια ζωή δεν είχε πληρώσει για αυτή την δύσκολη στιγμή του.
Τα ισχυρά φανς με τις ευλογίες των κυβερνήσεων αρπάζουν τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής αντί πινακίου φακής
Η Ενέργεια, το ρεύμα σε δυσθεώρητα ύψη. Αυτοί πλέον δεν είναι λογαριασμοί σπιτιών αλλά ξενοδοχείων πολυτελείας ,για να έχουν υπερκέρδη συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Η κατοικία, τα υψηλά ενοίκια ,το υψηλό κόστος διαβίωσης, δεν λύνεται με ημίμετρα καλάθια και φιλοδωρήματα.
Δεν διώξαμε τούς βασιλείς και τούς δικτάτορες για να τους αντικαταστήσουμε με άλλους.
Η εξωτερική πολιτική ,είναι πολιτική υποτέλειας και ντροπής πού δεν αντιστοιχεί στην ένδοξη ιστορία αυτής της χώρας. Μπροστά στα πολυβόλα στήθηκαν παλικάρια και κορίτσια για την Ελευθερία αυτού του τόπου.

Στέλνουμε στρατό και πολεμοφόδια στον Περσικό στην Ουκρανία και οπουδήποτε μας υποδείξουν οι Αμερικανοί αλλά ποτέ στην Κατεχόμενη Κύπρο που έχουμε πλέον αποδεχτεί ατύπως την συνομοσπονδία ή τη δημιουργία δύο κρατών μετά από τόσα χρόνια . Ακόμη και το ανύπαρκτο κρατίδιο των Σκοπίων υψώνει τη φωνή του διεκδικώντας μια ιστορία που δεν του ανήκει με τις πλάτες αυτών (ΝΑΤΟ) που πλέον έχουν τα κλειδιά της χώρας διαλέγοντας λιμάνια ,δρόμους, υποδομές
Τα Ευρωπαϊκά προγράμματα ,τα τραπεζικά δάνεια κατευθύνονται στους ήδη μεγάλους που γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι .

Εμείς είμαστε μόνον για να ανακεφαλοποιούμε τις ιδιωτικές τράπεζες που σε καθημερινή βάση απειλούν τους πολίτες και κατάσχουν τις περιουσίες τους και εισπράττουν χρήματα μέσα από κάθε εμπορική συναλλαγή των πολιτών ( βλπ.Ρost)
Εν ολίγοις…
Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι σε μια χώρα γερασμένη με πρόβλημα υπογεννητικότητας και με ένα εχθρικό κράτος απέναντι στην οικογένεια και τα παιδιά πού τα θεωρεί τεκμήριο όπως τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ.

Η μεγάλη αποχή είναι ένα ισχυρό μήνυμα στην προνομιούχο πολιτική τάξη που νομοθετεί κατά παραγγελία των ισχυρών συμφερόντων , που τυγχάνει να είναι οι μόνιμοι χορηγοί της πολιτικής τάξης πραγμάτων, χωρίς πλέον να αντιπροσωπεύει έναν λαό που αδυνατεί να επιβιώσει σε καθημερινή βάση ,έχοντας ένα μόνιμο φόβο μήπως χάσει το σπίτι του, μήπως χάσει την εργασία του, μήπως χάσει την ίδια του τη ζωή αφού δεν έχει πια την οικονομική επιφάνεια που είχε κάποτε.

Η μεγάλη αποχή είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους τυχάρπαστους της πολιτικής νομενκλατούρας που με τις άστοχες και επιπόλαιες αποφάσεις και κινήσεις τους φτωχοποίησαν έναν λαό , ξεπούλησαν μια χώρα και έδωσαν την δυνατότητα στους νοσταλγούς των δικτατοριών, των ναζιστών και των αυταρχικών καθεστώτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο να καταγράφουν υψηλά ποσοστά.
Η μεγάλη αποχή είναι κάτ ουσίαν η καταψήφιση τού πολιτικού συστήματος που μετέτρεψε την έννοια της Δημοκρατίας σε ολιγαρχία και αριστοκρατία .

Είναι μια κραυγή αγανάκτησης ενός λαού που βλέπει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα όνειρα και τις προσδοκίες των παιδιών του.
Είναι μια κραυγή αγανάκτησης που αν δεν πάρει απάντηση θα μετατραπεί σε οργή ανεξέλεγκτη πού θα καταπιεί στα σωθικά της το χάρτινο πύργο τής ματαιοδοξίας και τής υπεροψίας των αρχιτεκτόνων τού θλιβερού αυτού οικοδομήματος .

Οι εκλογές αυτές έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα:
”Κύριοι (-ες) Επιτέλους Σοβαρευτείτε…ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Οι άλλοτε ελεύθεροι πολίτες που μετατρέψατε σταδιακά σε δούλους, δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτε άλλο από την εξέγερση τους ,παρά μονάχα τις αλυσίδες τους”

facebook.com