Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας – Γιατί κρίθηκε ύποπτος φυγής ο γνωστός ποινικολόγος

Τον δρόμο για τη φυλακή, και συγκριμένα για τις φυλακές Κορυδαλλού, πήρε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με περιπολικό λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί. Στο πλευρό του συνεργάτες του, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί του στον εισαγγελέα.

Οι εξελίξεις δρομολογήθηκαν όταν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, χθες, προχώρησαν στην άρση των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και την αντικατάστασή τους με προσωρινή κράτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, γιατί κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος ποινικολόγος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, αλλά και γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Και αυτό γιατί η Αστυνομία ενημέρωσε ότι, ενώ τον αναζητούσε, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.

Όταν έγινε γνωστή η έκδοση του εντάλματος, ο Απόστολος Λύτρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ποινικολόγος οδηγήθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, από τον οποίο αφέθηκε τυπικά ελεύθερος ως προς το σκέλος της μήνυσης που κατέθεσε σε βάρος του η σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγόπουλου.

Η συγκεκριμένη δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, η οποία λόγω της ειδικής δωσιδικίας του κατηγορούμενου δικηγόρου, είναι αρμόδια να ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη.

madata.gr