Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για ακρίβεια: Να συνεισφέρουν κι οι καταναλωτές – Η αποκλιμάκωση είναι υπόθεση όλων

Τους καταναλωτές με τις πολυεθνικές εξίσωσε μιλώντας για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, επαναφέροντας για ακόμη μία φορά την προσφιλή τακτική της Κυβέρνησης να επικαλείται την ατομική ευθύνη.

Πιο αναλυτικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος όχι μόνο δεν ανακοίνωσε κάποιο μέτρο για την αποκλιμάκωση της καλπάζουσας ακρίβειας που κατατρώει το εισόδημα των πολιτών, αλλά δεν δίστασε να μοιράσει ευθύνες ακόμη και στους καταναλωτές, υποστηρίζοντας πως πρέπει να συνεισφέρουν κι εκείνοι!

«Η υπόθεση της αποκλιμάκωσης των τιμών είναι θέμα όλων μας, χρειάζεται συνεργασία. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν: οι καταναλωτές με την γνώση και την καλή συμπεριφορά, οι επιχειρηματίες με την στήριξη της κοινωνίας, οι ανεξάρτητες αρχές με την δική τους δουλειά και το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Μας νοιάζουν κυρίως η μεσαία τάξη και εκείνοι που δεν τα φέρνουν βόλτα εύκολα και πρέπει να τους στηρίξουμε».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός επέμεινε στη μη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα προϊόντα πρώτης ανάγκης ενώ για να χρυσώσει το χάπι, επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: rosa.gr