Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οφέλη (μόνο;) από συμμετοχή σε εκθέσεις

Την Τετάρτη, 3 Ιουλ 2024, στις 21.30, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής στο δημόσιο ανοικτό τακτικό Διοικητικό του Συμβούλιο θα συζητήσει, και προσκαλεί όλους να ανταλλάξουν εμπειρίες από την συμμετοχή μελών του σε εκθέσεις στο https://us02web.zoom.us/j/81109095814 ή στο facebook στο profil «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Λένε ότι η έκθεση είναι «το εμπορικό γεγονός που στοχεύει στο να δημιουργήσει το επιχειρηματικό & επιστημονικό περιβάλλον, το οποίο θα είναι κατάλληλο να φέρει κοντά αγοραστές και πωλητές, επισκέπτες και εκθέτες, ποικίλων επιστημονικών πεδίων».

Όταν διοργανώνεται μια έκθεση συνήθως διακρίνουμε τους εκθέτες, τους επισκέπτες, αλλά και τους συμμετέχοντες στις παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες, συνέδρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις κλπ.

Τα οφέλη ενός επαγγελματία ως «Επισκέπτη» μπορούν να συνοψισθούν σε:

Α. Παρακολούθηση Τάσεων: Μπορεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις και καινοτομίες στον κλάδο σας.

Β. Αναζήτηση Προμηθευτών: Μπορεί να εντοπίσει νέους προμηθευτές ή να επικοινωνήσει με υπάρχοντες προμηθευτές για διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Γ. Δικτύωση: Έχει την ευκαιρία να δικτυωθείτε με επαγγελματίες του χώρου και να ανταλλάξετε απόψεις και εμπειρίες.

Δ. Εκπαιδευτική Εμπειρία: Μπορεί να παρακολουθήσει σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, που διοργανώνονται ως παράλληλες εκδηλώσεις.

Τα οφέλη ενός επαγγελματία ως «Εκθέτη» μπορούν να συνοψισθούν σε:

 1. Προβολή Προϊόντων/Υπηρεσιών μπροστά σε ένα ευρύ κοινό.
 2. Συναλλαγές: Μπορεί να πραγματοποιήσετε πωλήσεις άμεσα στο περίπτερο ή να κλείσετε νέες επιχειρηματικές συμφωνίες και συναλλαγές.
 3. Διαφήμιση: Η παρουσία σε ένα περίπτερο προσφέρει δυνατότητες διαφήμισης και προβολής της εταιρείας. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν καθιερώνουν την επωνυμία της εταιρείας τους και αυξάνουν το μερίδιο τους στην αγορά
 4. Δικτύωση: Επιτρέπει τη δικτύωση με πελάτες, προμηθευτές και άλλους επαγγελματίες του κλάδου. Οι Εκθέτες καταγράφουν στο περίπτερό τους τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών τους και πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές με αγοραστές και συναδέλφους εκθέτες. Ανάπτυξη έντονης εμπορικής αλληλεπίδρασης μεταξύ εκθετών σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάτω από την ίδια στέγη
 5. Μάρκετινγκ: Παρέχει μια ευκαιρία για τη διεξαγωγή μάρκετινγκ ερευνών και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις αντιδράσεις του κοινού.
 6. Οι Εκθέτες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν συμφωνίες με τους πελάτες, να κάνουν προσφορές, να διανείμουν στους επισκέπτες χρήσιμο έντυπο υλικό, δείγματα, έξυπνα δώρα κ.ο.κ.
 7. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για εξαγωγές επωφελούνται από τη γνωριμία με εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό
 8. Οι επιχειρήσεις συναντούν παλιούς πελάτες και γνωρίζουν καινούριους
 9. Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν κατ’ ιδίαν πελάτες που είτε είχαν χρόνια να τους δουν, είτε τους γνωρίζουν μόνο τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά
 10. Οι Εκθέτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πελάτες «πρόσωπο με πρόσωπο» και να παρουσιάζουν απευθείας στους εν δυνάμει πελάτες τα προϊόντα τους – «πρόσωπο με προϊόν»
 11. Η συμμετοχή στην Έκθεση δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες να παρουσιάσουν νέα προϊόντα, νέες τεχνολογίες, νέες υπηρεσίες, νέες αντιπροσωπείες, νέες συνεργασίες, νέα εργοστάσια, νέα υποκαταστήματα κ.ο.κ.
 12. Η Έκθεση είναι μια ευκαιρία προκειμένου οι επιχειρήσεις να γιορτάσουν μια σημαντική γι’ αυτούς επέτειο (παράδειγμα: τα χρόνια λειτουργίας, το άνοιγμα ενός νέου υποκαταστήματος)
 13. Η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις προσδίδει κύρος στην επιχείρηση καθώς δίνουν το παρών μεγάλες εταιρείες και καθοδηγητές της αγοράς
 14. Οι Εκθέτες ενημερώνονται για τις τάσεις της αγοράς και για τις δράσεις του ανταγωνισμού
 15. Οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι η συμμετοχή σε μια εμπορική έκθεση είναι το καλύτερο εργαλείο προβολής τους
 16. Οι Εκθέτες προωθούν και παρουσιάζουν την εικόνα της εταιρείας στους πελάτες – «πρόσωπο με εταιρεία»
 17. Οι εκθέτες επωφελούνται και από το πρόγραμμα προβολής και από το marketing της διοργανώτριας εταιρείας
 18. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν άλλα επαρκή μέσα διαφήμισης, προώθησης και πωλήσεων είναι μια πολύ καλή δυνατότητα.
 19. Αποκτούν χρήσιμη και μεγάλη εμπειρία όσοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε εμπορική έκθεση, κλπ κλπ

Η κα Μάγδα Κοντογιάννη, 6932094231, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής ελπίζει να ακουστούν οι εμπειρίες από την συμμετοχή μελών του Συλλόγου σε προηγούμενες εκθέσεις, ώστε να προετοιμασθούν για τις επόμενες όπως πχ ΔΕΘ (7-15/9/2024, Θεσ/νίκη), SPACE (17-19/9/2024, Rennes France), Sommet de l’ Elevage (1-4/10/2024, Clermont-Ferrand France), Nordic Organic Food Fair (9-10/10/2024, Στοκχόλμη), FOOD&DRINGS (1-3/11/2024, Θεσ/νίκη), MEAT-DAIRY-FROZEN (9-11/11/24, Αθήνα), Middle East Natural & Organic Products (18-20/11/2024, Ντουμπάι), ZOOTECHNIA (30/1-2/2/2025, Θεσ/νίκη), EXPOTROF (1-3/2/2025, Αθήνα), AGROThessaly (6-9/3/2025, Λάρισα), Food & Drink Expo (7-9/4/2025, Μπέρμινγχαμ), Natural & Organic Products Expo (11-12/5/2025, Λονδίνο), AGROTICA (29/1-1/2/2026, Θεσ/νίκη) …

Επίσης πολύ σημαντικές είναι οι Επισκέψεις Μελέτης (Study Visit) και οι συμμετοχές σε συνέδρια όπως η επίσκεψη Τοπικής Ανάπτυξης στην Ανάβρα Αλμυρού (ΚΣΠΑ), η επίσκεψη κτηνοτροφικών εξελίξεων στο Παρίσι & Λυόν (ΕΔΟΚ) κλπ, τις οποίες οργάνωσε ή συμμετείχε ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής.

Την Τετάρτη, 3 Ιουλ 2024, στις 21.30 η κα Μάγδα Κοντογιάννη (6932094231) προσκάλεσε όλους και τον κ Νικόλαο Κορδαλή, τον κ Ανδροκλή Γιάτσογλου και τον κ Δημήτριο Μιχαηλίδη στο στο δημόσιο ανοικτό τακτικό Διοικητικό του Συμβούλιο να ανταλλάξουν εμπειρίες από την συμμετοχή τους σε εκθέσεις στο https://us02web.zoom.us/j/81109095814.

Την Τετάρτη, 10 Ιουλ 2024, στις 21.30, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής θα εστιασθεί στις προσεχείς εκθέσεις στο ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο στο https://us02web.zoom.us/j/81562789766 ή στο facebook στο profil «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝεα, AgroBus