Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ διέγραψε τον Αυγενάκη μετά τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου στο Ελ. Βενιζέλος

Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς ανακοινώθηκε η διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος, λόγω της υπόθεσης με τον τραμπουκισμό του σε βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή επικύρωσε την ανωτέρω εισήγηση.

Νωρίτερα, ο Λ. Αυγενάκης είχε δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα (με τον οποίο συζήτησε περίπου μισή ώρα και έφυγε από πίσω είσοδο), αλλά και στον διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη (στο γραφείο του οποίου έμεινε μόνο λίγα λεπτά). Στη συνέχεια, συνεδρίασε η επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία και αποφάσισε την αποπομπή του βουλευτή από την ΚΟ του κόμματος.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία της παραπομπής της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ήταν απαραίτητη καθώς αφορούσε βουλευτή του κόμματος, και ότι ήταν η συντομότερη διαδικασία που θα μπορούσε να ακολουθηθεί.

Οργή Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του Αυγενάκη, καθώς η έκταση που πήρε το περιστατικό «θόλωσε το μήνυμα» της προσπάθειας αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τετάρτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός είπε για το περιστατικό ότι «ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε», ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν «στην αγωνία μου να προλάβω την πτήση», αλλά και ότι δεν υπήρχε «καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία». Δήλωσε, δε, ότι «δεν έχω κανένα ζήτημα να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη», καθώς και ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη», όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί.

Δεν παραδίδει την έδρα

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, ο Λ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Τασούλας: Αποκλεισμός Αυγενάκη από συνεδριάσεις

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επέβαλε στον Λ. Αυγενάκη την ποινή αποκλεισμού από επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, για διάρκεια δύο εβδομάδων, με αιτιολογικό την ανάρμοστη συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει ότι για τις επόμενες 15 ημέρες ο πρώην υπουργός δεν θα έχει το δικαίωμα να μπει στη Βουλή, αλλά χωρίς άλλες επιπτώσεις.

Πηγή: topontiki.gr