Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότης – φάντασμα εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ!

Παραγωγός με το ονοματεπώνυμο Σπυρίδων Κανελλόπουλος από την περιοχή της Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που έλαβε το έτος 2023 για την Βιολογική Γεωργία 13.999.196,83 ευρώ (!), εντοπίστηκε σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του agronews.gr . Ποσό, για τους γνωρίζοντες εξωπραγματικό όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα κοινοτικά δεδομένα.

Η συγκεκριμένη λίστα αναρτήθηκε με βάση τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τους κοινοτικούς κανονισμούς (Κανονισμός (EE) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) περί τα μέσα Ιουνίου και σ’ αυτή φαίνονταν καθαρά ότι ο δικαιούχος είχε εισπράξει εδώ και 2 χρόνια περίπου, το προαναφερθέν ποσό. Μετά από έρευνα για τον συγκεκριμένο παραγωγό δεν βρέθηκε στην περιοχή κανένα ίχνος, δηλαδή κανένα στοιχείο που να τον ταυτοποιεί, όπως και κανένας δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ΟΣΔΕ γιατί η Βιολογική Γεωργία ανήκει στα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης που πληρώνονται βάση του ΟΣΔΕ. Σημειωτέον ότι για να λάβει κάποιος 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση στην Βιολογική Γεωργία πρέπει να δηλώσει εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα.

Τέτοια εκμετάλλευση δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ , όταν η περίπτωση με την κραυγαλέα αυτή επιδότηση έγινε γνωστή οι ιθύνοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ξεκίνησαν αγώνα δρόμου ώστε να σβήσουν τα ίχνη του Σπυρίδωνα Κανελλόπουλου. Έτσι, στις 7 Ιουλίου, εκεί που αναγράφεται το συγκεκριμένο όνομα του δικαιούχου, το ποσό παρέμεινε το ίδιο αλλά μπροστά από τον αριθμό 13.999.196,83 ευρώ εμφανίστηκε το αρνητικό πρόσημο (-) δηλαδή – 13.999.196,83 ευρώ, πράγμα που δείχνει ότι ξαφνικά το συγκεκριμένο ποσό εμφανίζεται (μετά από 2 χρόνια παρακαλώ) ως αχρεωστήτως καταβληθέν. Ενώ από την Δευτέρα 8 Ιουλίου, στην σχετική λίστα , αντί του ονόματος, Σπυρίδων Κανελλόπουλος, εμφανίζεται πλέον το όνομα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

Πηγή: rosa.gr