Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Έκτακτο: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Κλειστά τα ΚΑΠΗ και ακύρωση συνεδρίων για 4 εβδομάδες, όχι σχολικές εκδρομές για δύο εβδομάδες, κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες.



 

Ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσιόδρα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

– Αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

– Όλων των σχολικών εκδρομών για 2 εβδομάδες

– Αθλητικές εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών για 2 εβδομάδες

– Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας

Ανακοινώθηκαν επτά νέα κρούσματα

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν άλλα επτά κρούσματα, που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 73.

Από τα επτά νέα κρούσματα, τα έξι έχουν σχέση με άλλους ασθενείς από τον κορονοϊό, ενώ το έβδομο ακόμη ιχνηλατείται.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα σύσκεψη για τον κορωνοϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

Κατά περίπτωση θα κλείνουν τα σχολεία και τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κορωνοϊού, όπως γίνεται και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση την Ιταλία που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση και αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση.