Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα και κόρη έδωσαν μαζί Πανελλήνιες και… τα κατάφεραν!

Μητέρα και κόρη από τον Βόλο έδωσαν μαζί στις φετινές Πανελλήνιες και όχι μόνο τα αποτελέσματα τις δικαίωσαν, αλλά όλοι μιλούν για εκείνες.

Η 50χρονη Μαρία Μαστρογιάννη εργάζεται στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ενώ η κόρη της, Δέσποινα-Παρασκευή Σταθοπούλου, είναι τελειόφοιτη του Μουσικού Λυκείου Βόλου και μαζί κατάφεραν να περάσουν τον γολγοθά των Πανελληνίων δίνοντας κουράγιο η μία στην άλλη. 

Τα αποτελέσματα μάλιστα τις δικαίωσαν καθώς η Δέσποινα κατάφερε να συγκεντρώσει 17.771 μόρια στη θεωρητική κατεύθυνση, βάζοντας στόχο τη Σχολή Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ η μητέρα της έπιασε τα 14.153 μόρια στοχεύοντας στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Διαβάζαμε μαζί, μαζί γνωρίσαμε τα όριά μας, μαζί κάναμε θυσίες και δίναμε κουράγιο η μία στην άλλη. Για μένα προσωπικά ήταν ένα όνειρο, πες ένα απωθημένο. Για προσωπικούς λόγους δεν έδωσα πανελλαδικές και αποφάσισα να το κάνω τώρα. Τώρα ήρθε για μένα το πλήρωμα του χρόνου να ανοίξω έναν νέο κύκλο, αυτόν της πραγματοποίησης ονείρων», αναφέρει η Μαρία Μαστρογιάννη η οποία γιόρτασε τα 50ά γενέθλια στις 10 Ιουνίου, ενώ διάβαζε για να δώσει εξετάσεις την επομένη στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Το απίστευτο δε είναι πως και οι δύο εντελώς τυχαία έδωσαν εξετάσεις στην ίδια αίθουσα και μάλιστα σε αντικριστά θρανία. Σπουδαίο πράγμα να έχεις τη μαμά σου κοντά να σου δίνει δύναμη.

«Είναι πολύ υπερήφανη για τη μαμά μου», ανέφερε η Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου που είχε στήριγμα τη μητέρα της σε όλη τη δύσκολη και ψυχοφθόρο διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. «Διαβάζαμε μαζί και έπαιρνα κουράγιο. Όταν την έβλεπα να προσπαθεί προσπαθούσε κι εγώ περισσότερο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, με δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές», λέει η Δέσποινα Σταθοπούλου.