Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζάμπα τα 9 χρόνια – Δεν πρόκειται να διορθωθεί τίποτα

Μπήκαμε στα μνημόνια. Μας εξήγησε ποτέ κάποιος γιατί χρεοκοπήσαμε; Μας εξήγησε ποτέ κάποιος που πήγαν τα τεράστια ποσά που δανείστηκε το κράτος ή δάνεισαν οι τράπεζες στον κόσμο; Που πήγαν όλα αυτά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια; Μας είπε ποτέ κάποιος ποιοι έφταιγαν γι΄ αυτή την κατάσταση;
 

Κανένας απολύτως δεν εξήγησε στο λαό όλα τα πιο πάνω και καμία απολύτως προσπάθεια δεν έγινε για να βρεθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι και να διορθωθούν όλα εκείνα τα κακώς κείμενα που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Όλοι αυτοί που αυτοκτόνησαν, δεν έμαθαν ποτέ ποιος τους έκλεψε τη ζωή τους. Όλοι αυτοί που έφυγαν για το εξωτερικό δεν έμαθαν ποτέ ποιος τους έδιωξε από την πατρίδα τους. Όλοι αυτοί που έχασαν εισοδήματα και περιουσίες δεν έμαθαν ποτέ ποιοι τους τα έκλεψαν. Αντί για όλα αυτά ακούσαμε το σύνθημα «όλοι μαζί τα φάγαμε»

Επιπρόσθετα, η εγχώρια ελίτ, αντί να φοβηθεί και να σιωπήσει ή να προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της χρεοκοπίας, εντελώς θρασύτατα και απάνθρωπα είδε τη χρεοκοπία του κράτους ως ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού της και με την αγαστή συνεργασία της ευρωπαϊκής ελίτ, μετέτρεψαν τη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους και την επικείμενη κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σε χρεοκοπία του ελληνικού λαού, χρησιμοποιώντας ως όργανό τους το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό εξουσιαστικό σύστημα.

Έτσι, αντί να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο κράτος, ώστε αφενός να αρθούν οι αιτίες της χρεοκοπίας, αφετέρου να μην επαναληφθούν στο μέλλον, αντιθέτως ελίτ και πολιτικό σύστημα, τα άφησαν όλα ίδια και απαράλλαχτα και προχώρησαν μόνο σε αύξηση της φορολογίας και των εισφορών και σε μείωση των αμοιβών, ώστε να εξευρεθούν χρήματα για να πληρώνονται οι δανειστές.

Έπειτα λοιπόν από 9 και πλέον χρόνια μνημονίων, σκληρής λιτότητας, μετανάστευσης και αυτοκτονιών, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και επομένως τζάμπα πήγαν αυτές οι θυσίες. Από εδώ και πέρα μόνο με πολιτική επανάσταση μιας νέας πολιτικής δύναμης μπορεί να γίνει κάτι, διαφορετικά η παρακμή θα αφανίσει το έθνος. Ήδη αρχίζουν να κόβονται κομμάτια του.

προεδρική δημοκρατία