Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξαγορά του 50% του Alpha από τη Motor Oil

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο Alpha θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ.

Τη στρατηγική συνεργασία τους ανακοίνωσαν και επίσημα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha με τη Seilla Enterprises Limited, που είναι 100% θυγατρικής της Motor Oil. Οι δύο πλευρές θα συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού ύψους 19.9 εκατ. ευρώ.



 

Όπως αναφέρεται, «μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην Ελληνική Τηλεόραση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Alpha, με αυτά τα δεδομένα ο σταθμός «θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Έλληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα».

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο Alpha θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του.

Όπως διευκρινίζεται, η διοίκηση του σταθμού θα ασκείται από κοινού από την Seilla Enterprises Limited και την Alpha Media Group Limited.

Ανακοίνωση για την εξαγορά του 50% του Alpha εξέδωσε και η Motor Oil, γνωστοποιώντας ότι η κυπριακή θυγατρική της, Seilia Enterprises Limited, αποκτά τον κοινό έλεγχο επί των εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha), Alpha Ραδιοφωνική Α.Ε. (Alpha 98,9) και Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος Α.Ε. (Alpha 96,5).

H συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την καταβολή του αντιτίμου των 21,477 εκατ. ευρώ, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Nevine Holdings (ιδιοκτήτριας των τριών προαναφερθεισών εταιρειών) κατά 23 εκατ. ευρώ.

Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Alpha Media Group Limited, η οποία παράλληλα, καλείται να καταβάλλει 6,58 εκατ. ευρώ για την εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, η Seilla Enterprises θα κατέχει 1.002 ονομαστικές μετοχές της Nevine Holdings, ενώ η Alpha Media Group θα ελέγχει 998 ονομαστικές μετοχές της Nevine Holdings.

H τελευταία θα κατέχει το 50,1 του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, ενώ οι Alpha Media Group και Seilla Enterprises από 24,95%. Την ίδια ώρα, θα ελέγχει το 99,95% της Alpha Ραδιοφωνική και το 100% της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η διοίκηση των εταιρειών NEVINE HOLDINGS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε., ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά για όσο διάστημα το ποσοστό της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED στην ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος ο οποίος θα ορίζεται από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED.
Ως αποτέλεσμα των ως άνω συναλλαγών ο έλεγχος των ως άνω εταιρειών θα ασκείται από κοινού αφενός από την SEILLA ENTERPRISES LIMITED και αφετέρου από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά».

sputniknews.gr