Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα (VIDEO)

Το «τελευταίο αντίο» είπαν σήμερα στον Κωνσταντίνο Κατσίφα συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου που ταξίδεψε από διάφορες πόλεις της Ελλάδας στους Βουλιαράτες για τον σκοπό αυτό.
Από τα ξημερώματα είχε φτάσει στο χωριό πλήθος κόσμου που ταξίδεψε από διάφορες πόλεις της Ελλάδας με δεκάδες λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του 35χρονου, που τελέστηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς η παρουσία της αστυνομίας περιμετρικά του χωριού Βουλιαράτες ήταν από το πρωί έντονη. 

Το κλίμα στο χωριό του 35χρονου είναι βαρύ, αλλά γενικά ήρεμο, με τη θλίψη να επικρατεί, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του CNN Greece στους Βουλιαράτες, Κώστας Πλιάκος, ο οποίος βρέθηκε και στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Στην περιοχή έχει στηθεί μνημείο, το οποίο επισκέφτηκαν νωρίτερα δεκάδες άνθρωποι, που απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη του 35χρονου.

Όπως έλεγαν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν ως την Αλβανία για την κηδεία, το ταξίδι τους ήταν ομαλό, μέχρι τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα, οπότε και η αλβανική αστυνομία πραγματοποίησε αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στον απεσταλμένο του CNN Greece, στο πλαίσιο των ελέγχων η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο σε ένα λεωφορείο εξαιτίας κάποιων συμβόλων τα οποία θεώρησαν ότι δεν θα έπρεπε να μπουν στη χώρα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε άλλο έλεγχο σε λεωφορείο οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας κατέβασαν έναν από τους επιβάτες και του απαγόρευσαν την είσοδο στην Αλβανία για 24 ώρες εξαιτίας ενός τατουάζ-συμβόλου που θεωρήθηκε «απαγορευμένο».

Έλεγχοι έγιναν και από την ελληνική αστυνομία στο Καλπάκι, με αστυνομικούς να μπαίνουν στα λεωφορεία και να απευθύνουν συστάσεις στους επιβάτες να μην έχουν πάνω τους σύμβολα ή σιδηρογροθιές, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο CNN Greece.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι έγιναν και στην Κακαβιά, όπου σταμάτησαν αρκετά λεωφορεία, ενώ σε απόσταση μιάμισης ώρας από τα σύνορα σταμάτησε λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. Σημειώνεται ότι στην κηδεία τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης.

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία ευελπιστούν όλα να κυλήσουν ομαλά, τονίζοντας πως δεν ήθελαν εντάσεις και ακρότητες, ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους για προβοκάτσια.

Χθες, σε κλίμα οδύνης γονείς, συγγενείς και φίλοι υποδέχθηκαν τη σορό του 35χρονου η οποία έφτασε στο σπίτι της οικογένειας, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία. Με δάκρυα στα μάτια και φωνάζοντας «αθάνατος» συγγενείς και φίλοι του 35χρονου συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της οικογένειας για να συλληπηθούν τους συγγενείς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

cnn.gr