Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αλλαγή Σελίδας στη Νεμέα με τους νέους μπροστά

Νεμέα, μια περιοχή που δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της, αφού οι αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες. Παρότι στην περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια έγιναν πολλές επενδύσεις, νέες εταιρείες δημιουργήθηκαν και καινούργιοι επιχειρηματίες ήρθαν, δεν άλλαξαν και παρά πολλά τελικά… όπως παραδέχονται πολλοί Nεμεάτες!!!

Τι φταίει και η περιοχή δεν έχει καταφέρει να αγκαλιάσει όλες αυτές τις ιδιωτικές προσπάθειες; Τι φταίει και η περιοχή δεν μπορεί να αναδείξει το φυσικό της κάλος, τα προϊόντα της και τα ιστορικά της μνημεία;;;



Η Νεμέα εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έχει εγκλωβιστεί στο παρελθόν, δεν μπορεί να ξεπεράσει αγκυλώσεις, πρόσωπα και γεγονότα που σήμερα την έχουν φέρει σε αυτή την «μίζερη» κατάσταση. Ο κόσμος όμως φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξυπνά, βλέπει πλέον ποιο ανοιχτά, ποιο ορθολογικά και φυσικά κρίνει και από το αποτέλεσμα όλων αυτών των χρόνων… ο κόσμος χρειάζεται νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις. Ο κόσμος απαιτεί αμεσότητα, όραμα και όχι ξαναζεσταμένα πιάτα του παρελθόντος…

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για την αλλαγή που απαιτεί ο κόσμος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως και στην Νεμέα. Νέοι άνθρωποι απαιτούνται τώρα, όχι αύριο. Νέοι άνθρωποι χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αντιλήψεις του παρελθόντος που απλά θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα των συνανθρώπων τους.

Έτσι και στην Νεμέα, πέρα από τα κλασικά πρόσωπα που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι κάποιοι νέοι τολμούν. Κάποιοι νέοι θέλουν να βγουν μπροστά και να αλλάξουν το ρου της ιστορίας της περιοχής, ένας από αυτούς δείχνει να είναι και ο Απόστολος Καραχοντζίτης.

Ο κόσμος σήμερα, βλέπει θετικά την κίνηση οποιουδήποτε νέου, ιδιαίτερα κάποιου που έχει όρεξη για δουλειά και για προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Κάτι που έχει αποδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από τη τωρινή του θητεία ως αντιδήμαρχος.

Ο ίδιος βέβαια, είναι ιδιαίτερα φειδωλός στα όσα αφήνει να διαρρέουν και προφανώς θα το σκεφτεί πολύ καλά πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση αφού γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα έρθει αντιμέτωπος με ένα δύσκολο «κατεστημένο» και οι αντιδράσεις θα είναι αρκετές. Ο κόσμος όμως αδημονεί για νέα πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από συνέπεια, αξιοπιστία και σεμνότητα, λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα τον τωρινό αντιδήμαρχο και έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια από την καθημερινότητά μας.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα στην Νεμέα να γίνει η Αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τους ανθρώπους που θα οδηγήσουν την περιοχή σε διαφορετική τροχιά… ο κόσμος θα το αποφασίσει φυσικά.

Όπως και να ‘χει, μια κίνηση νέων ανθρώπων θα παίξει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές αφού ο κόσμος δείχνει να έχει κουραστεί από τα ίδια πρόσωπα που εναλλάσσονται στην διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια και αναζητά κάτι πραγματικά νέο.

Αυτό άλλωστε, είναι και το δυνατό χαρτί του Απόστολου Καραχοντζίτη που μάλλον θα το «εκμεταλλευτεί» στο μέγιστο βαθμό.

Δώρα Βλάση

typosonline.gr