Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγραφή του Παπαχριστόπουλου – Διαλύονται οι ΑΝ.ΕΛ

Τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος.

Η σχετική επιστολή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. απεστάλη στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.



 

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. διαλύεται, αφού έμεινε με 5 βουλευτές, όμως από αυτούς ο ένας -ο κ. Φωκάς- δεν είχε εκλεγεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά με την Ένωση Κεντρώων.

Η επιστολή του Πάνου Καμμένου στον πρόεδρο της Βουλής, διά της οποίας του γνωστοποιεί τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ.

«Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καμμένος.

Απόσπασμα της ομιλίας Καμμένου στη Βουλή για τον Παπαχριστόπουλο
Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως Κ.Ο. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα. Και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές.