Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενίσχυση σε Κορίνθιους φοιτητές από την Μητρόπολη Κορίνθου

Την Τετάρτην, 13ην Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 8ην πρωϊνή, σας προσκαλούμε στο Γηροκομείο Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» προκειμένου να συμμετάσχετε στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων, ξενιστών, συνεστίων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης και στην Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Συνολικώς εφέτος θα διανεμηθεί σε 150 νέους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
το ποσόν των 150.000,00 € σε Βιβλιάρια των 1.000,00 €.



Με την βοήθεια του Θεού και εφέτος θα ενισχυθούν άμεσα φοιτητές – σπουδαστές της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας, καθώς οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική πολυεπίπεδη κρίση, που συνεχίζει να μαστίζει την Χώρα μας, επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και δη των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας.
Η επιλογή των παιδιών-φοιτητών έγινε από όλες τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας με κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως και αδιακρίτως φύλου.

Η θετική ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας και η παρουσία σας θα αποτελέσουν για μας συμπαράσταση στην Ποιμαντική μας μέριμνα, η οποία, χάριτι Χριστού, έχει αποδώσει αγλαούς καρπούς, αφού από το έτος 2006 και μόνον κατά την ετήσια αυτή Εκδήλωση έχουν δοθεί 1.330 βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και το προσφερθέν συνολικόν χρηματικόν ποσόν ανέρχεται σε 1.041.300,00 € συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής προσφοράς αποτελουμένης εξ 150.000,00 €, ενίσχυση και παραμυθία για τις οικογένειες των φοιτητών μας αλλά και ταυτόχρονη στήριξη για τους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι έχουν βρει σ᾿ αυτό το Ίδρυμα της Εκκλησίας μας την αγάπη και την φροντίδα, που τους αξίζει, και αναμένουν και από Εσάς την συντροφιά και την συμπαράστασή σας.

Της Εκδηλώσεως θα προηγηθεί Αρχιερατική Θ. Λειτουργία
υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσιου
προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρισκίλλης,
προστατών της Χριστιανικής συζυγικής ζωής και οικογενείας,
συνεργών του Αποστόλου Παύλου
στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας
και θα εκτεθεί σε προσκύνηση τμήμα εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα,
το οποίον ως ευλογία, από πέρυσι, εξ Αγίου Όρους μας προσεφέρθη.