Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποχωρούν σταδιακά οι πρόσφυγες από τον σταθμό Λαρίσης

Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί βρίσκονταν στο σταθμό Λαρίσης, με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα.



Ήδη τα πρώτα πούλμαν μετέφεραν πρόσφυγες πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται. «Γίνεται μια προσπάθεια, να καταλάβουν οι άνθρωποι, ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα. Σημειώνεται, ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού από το σταθμό Λαρίσης επίσης δεν εκτελούνται. Μια ομάδα ανθρώπων σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, η οποία έπρεπε να επιστρέψει στην Πελοπόννησο, μετά από μεσολάβηση του κ. Κλάπα, τελικά αναχώρησε για τον προορισμό της.