Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

eParents: Ψηφιακή πλατφόρμα στα σχολεία – Οι γονείς θα ενημερώνονται για επιδόσεις, συμπεριφορά και κοπάνες

Την ψηφιοποίηση της επικοινωνίας των γονέων με τα σχολεία στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, μέσω της πλατφόρμας eParents, προκειμένου γονείς και κηδεμόνες να έχουν πλήρη αλλά και άμεση ενημέρωση για την πορεία των παιδιών τους στο σχολείο.

Έτσι οι γονείς, εφόσον το επιθυμούν, και μέσω της πλατφόρμας θα έχουν τη δυνατότητα να ξέρουν πως τα πήγαν τα παιδιά σε προφορικές, γραπτές εξετάσεις και τεστ, αν λείπουν από το σχολείο και πόσες απουσίες έχουν αλλά και άλλες παρατηρήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά στην τάξη τους και στο σχολείο γενικότερα. 

Ταυτόχρονα γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τους καθηγητές, μέσω της ίδιας πλατφόρμας προκειμένου να ενημερώνονται για τα θέματα, που αφορούν στα παιδιά τους.

Η νέα αυτή πλατφόρμα σύντομα θα λειτουργήσει και όπως αναφέρεται «το νέα αυτό καινοτόμο πρόγραμμα στόχο έχει να δώσει στον γονέα/ κηδεμόνα ένα ζωντανό “παράθυρο” στα σχολικά δρώμενα, υλοποιώντας» τις παρακάτω θεματικές:

-Ανακοινώσεις & ειδοποιήσεις, ώστε να αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.

-Δραστηριότητες & ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.

-Ο μαθητής, για την παρακολούθηση βαθμών και επιδόσεων, για απουσίες, καθώς και για συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

-Η μελέτη, για την ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.

-Ο καθηγητής, με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.

-Δίκτυο κηδεμόνων, με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.

-Ειδικές υπηρεσίες, όπως η παρακολούθηση θέσης σχολικού, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο. Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ethnos.gr