Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας

Ο ΕΟΣ Κορίνθου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, διοργανώνει εξόρμηση στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.
Ξεκινώντας από την Κόρινθο, θα φθάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας (1500 μ) και μετά από σύντομο καφέ στο σαλέ, θα ακολουθήσουμε την κορυφογραμμή πάνω από το σπήλαιο του Ερμή, έως τη θέση Πουλιού Όχθος (1750 μ). Από εκεί θα κατεβούμε στις πηγές του ποταμού Σύθα (ετυμ. Ορμητικός), στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας (1350μ). Στη συνέχεια θα διασχίσουμε όλη τη χαράδρα σε μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι με κατάληξη τη θέση Βαρνεβό (1400 μ). 

Το πρώτο μέρος της πορείας είναι σε αλπικό τοπίο και χαμηλή φρυγανώδη βλάστηση με όμορφη θέα στις κορυφές της μικρής και μεγάλης Ζήρειας. Το δεύτερο μέσα στη χαράδρα, ανάμεσα κυρίως σε κεφαλληνιακή ελατή και μαύρη πεύκη, αλλά και πολλά άλλα, όπως κέδρους, μπερκιές, γκορτσιές, σφεντάμια και τους σπάνιους ίταμους. Στην περιοχή την άνοιξη θα δούμε πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών (κολχικά, κυκλάμινα, ορχιδέες, ανεμώνες, πρίμουλες κα), μερικά υπό εξαφάνιση (αγριογαρύφαλα) και κάποιων ενδημικών, όπως ο Άδωνις, το Γαλιο, το Βερμπασκο. Επίσης όποιος είναι παρατηρητικός θα βρει και το ομηρικό μώλυ που πιθανώς είναι ο γάλανθος. Όλος ο ορεινός όγκος ανήκει στο δίκτυο NATURA και η Φλαμπουριτσα στο πρόγραμμα CORINE.

Ω.Π.: 6 – 7 , Β.Δ.: Β

Εξοπλισμός:
Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, αδιάβροχα γάντια, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου – μάσκα θύελλας, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό.

Αναχώρηση: 7.00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 12 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Συγγούνα Χρύσα 6942998228
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
Δανεισμός ορειβατικών υλικών γίνεται στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου.