Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έρχονται 30αρια από Δευτέρα

Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική, θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας από την ερχόμενη εβδομάδα, φέρνοντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



 

Η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά ακόμη τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Δεν θα λείψουν πάντως οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα, πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης, εκτός από την Κυριακή που αναμένεται τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Όσον αφορά τις βροχές της Παρασκευής, το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στις ακόλουθες περιοχές: Άγιος Δημήτριος Ολύμπου 23 χιλιοστά, Θήβα 22, ΣΚΑ Αττικής 21, Πετρούπολη 21, Χαϊδάρι 19, Κοιλάδα Κοζάνης 17, Άγιοι Πάντες Χανίων 17 και Βρύσσες Χανίων 16 χιλιοστά.

Πηγή: protothema.gr