Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο Γιώργος  Δέδες στη Νεμέα! (VIDEO)

Πλημμύρισε από κόσμο η αίθουσα του Δημαρχείου Νεμέας, με δεκάδες συγκεντρωμένους και έξω από αυτήν, στην ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργου Δέδε, το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου. Σε μία πρωτοφανή σε όγκο, για τα δεδομένα της περιοχής συγκέντρωση, η οποία προμηνύει τη νικηφόρα έκβαση της «μάχης» της 26ης Μαΐου, ο Γιώργος Δέδες απηύθυνε προς τους πολίτες της Νεμέας κάλεσμα συμπόρευσης στους δρόμους που θα οδηγήσουν την Πελοπόννησο σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προκοπής.




Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Κορινθίας, είχε ξεκινήσει το πρόγραμμά του από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με επισκέψεις στις τοπικές κοινότητες Αγίου Βασιλείου και Αρχαίων Κλεωνών.

Στην ομιλία του το βράδυ, σε εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στο Δημαρχείο της Νεμέας, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημαρχείου, ο Γιώργος Δέδες ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις που συγκροτούν το αναπτυξιακό πλάνο του για τη Νεμέα και την ευρύτερη περιοχή, ασκώντας δριμεία κριτική στην απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση του κ. Τατούλη για την έλλειψη έργου και τη στασιμότητα στην οποία έχει οδηγήσει τον τόπο.

Ο Γιώργος Δέδες μίλησε για το ισχυρό brand name της Νεμέας, τόσο λόγω του πλούσιου αρχαίου πολιτισμού της, όσο και της διεθνούς αναγνώρισης που απολαμβάνουν τα κρασιά της. Επισήμανε ότι η απερχόμενη Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχει αξιοποιήσει αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα στρέψει μεγαλύτερο μέρος του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας στην ανάδειξη του αρχαίου πολιτισμού και στη διεθνή προβολή της οινικής παραγωγής.

Αναφερόμενος στο φράγμα του Ασωπού, ο Γιώργος Δέδες ενημέρωσε τους πολίτες για τη μελέτη κατασκευής των δικτύων άρδευσης και ύδρευσης, η οποία δημοπρατείται εντός του έτους και τη χρηματοδότησή της με 3 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών. Αναφέρθηκε επίσης, στις χρηματοδοτήσεις που «αγγίζουν» τα 5 εκατομμύρια ευρώ και δόθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών στο Δήμο της Νεμέας, για την κατασκευή κρίσιμων αντιπλημμυρικών και οδικών έργων που ήδη υλοποιούνται.

Ο Γιώργος Δέδες επισήμανε ακόμα τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα, τονίζοντας ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ενεργειακές κοινότητες μπορεί να αξιοποιηθεί και να παίξει σημαντικό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση και χαρακτήρισε ως κεντρική αναπτυξιακή παρέμβαση τη διασύνδεση του αγωγού φυσικού αερίου με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις και την πρωτογενή παραγωγή της περιοχής.

Τόνισε επίσης, πως είναι άμεση προτεραιότητα η δημιουργία ενός σύγχρονου, ασφαλούς οδικού δικτύου, κάνοντας λόγο για τη νέα μελέτη που θα εκπονηθεί και αφορά στον κρίσιμο οδικό άξονα Νεμέα-Κιάτο, ο οποίος θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής.

«Η Πελοπόννησος δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο», τόνισε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. «Είμαστε σίγουροι πως οι πολίτες θα επιλέξουν ανθρώπους που μέσα από την αποδεδειγμένη τους εμπειρία, τη γνώση και την αποτελεσματικότητά τους, μπορούν να ανατρέψουν την εικόνα στασιμότητας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η Πελοπόννησος και να ανοίξουν γι’ αυτήν νέους δρόμους, δρόμους ανάπτυξης και προοπτικής στον 21ο αιώνα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ