Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καμπόσος: Εμπαίζουν τους πολίτες με δήθεν έργα στον αθλητισμό

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο την πρόταση σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας από το  Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής αρχής(!). Πιο συγκεκριμένα οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν τα έργα: 1. «προμήθεια κερκίδων γηπέδου Λιμνών», 2. «Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων στα γήπεδα Φιχτίων…» και 3. «Προμήθεια και τοποθέτηση κερκίδων γηπέδου καλαθοσφαίρισης Νέας Κίου».
 

Πρόκειται προφανώς, για προσπάθεια εντυπωσιασμού των πολιτών λίγες ημέρες πριν την παράδοση των καθηκόντων της Περιφερειακής αρχής όταν είναι γνωστό ότι:

  1. Τα δημοτικά συμβούλια έως τις 31/08/19 δεν μπορούν να λάβουν ουσιώδεις αποφάσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν απόφαση για σύναψη προγραμματικών συμβάσεων
  2. Καμία συνεννόηση και συνεργασία δεν είχαμε πριν το τελικό κείμενο και το περιεχόμενο των προγραμματικών συμβάσεων και άρα δεν έχουμε διατυπώσει τις απόψεις μας περί αυτών.
  3. Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Άργους Μυκηνών για το έτος 2019 έχει εγκριθεί και εκτελείται , άρα αδυνατεί ο Δήμος να κατασκευάσει εντός έτους τις βάσεις οι οποίες απαιτούνται για την τοποθέτηση κερκίδων, κόστος το οποίο πιθανόν να υπερβαίνει και το κόστος της προμήθειάς σας.Επιπλέον δεν υπάρχουν ούτε οι απαιτούμενες μελέτες.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα περί εμπαιγμού των κατοίκων των ανωτέρω περιοχών και απόπειρα εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης άνευ αντικρίσματος. Θα συνιστούσαμε λοιπόν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαιτέρως στον κ. Σιδέρηο οποίος πανηγύρισε επισήμως και προκαταβολικά, για το διάστημα του τελευταίου ενός μηνός ακόμη που θα βρίσκεται στην Περιφέρεια ως Διοίκηση, να είναι πιο εγκρατής και να σέβεται τους θεσμούς, το περιφερειακό συμβούλιο και τις αποφάσεις του και το δημοτικό συμβούλιο και τις αποφάσεις του.

Με την εγκατάσταση των νέων αρχών μετά το Σεπτέμβριο τα θεσμικά όργανα θα αποφασίσουν για τα θέματα αυτά και τον τρόπο εκτέλεσης οποιουδήποτε έργου αναλόγως της αρμοδιότητας κάθε φορέα. Δηλαδή η δημοτική αρχή του κ. Καμπόσου με την Περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα.

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών

Δημήτρης Καμπόσος