Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τα θέματα που συζήτησαν στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η 2η Συνεδρίαση για το 2019 του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.κ. Δαμούλος Φώτης – Αργολίδας, Τρουπής Γιάννης- Αρκαδίας, Πιτσάκης Παναγιώτης – Κορινθίας, Παναρίτης Γιάννης- Λακωνίας και Ξυγκώρος Βαγγέλης – Μεσσηνίας, καθώς και τα Μέλη του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Π. 

Κυρίαρχο θέμα του Δ.Σ., το οποίο έλαβε χώρα αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκαήταν ο άμεσος σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων βημάτων και δράσεων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. Στόχος είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, μετά τις δεσμεύσεις για πιο ενεργή συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον Περιφερειακό σχεδιασμό.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων για την παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα μέλη τους, σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων για την συμβουλευτική υποστήριξη και προώθηση στην απασχόληση νέων ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς και προτάσεις της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων για αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Τέλος, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,  συμφωνήθηκε η διοργάνωση της Έκθεσης“Πελοπόννησος Expo 2019” στην Τρίπολη 13-17 Νοεμβρίου 2019.