Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλες Μέρες Της Νεμέας στο Κτήμα Ράπτη

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2019
Φρούτα και Κρασί
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ
30/08 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ




 

19:00-20:00μμ. Μυθολογική αφήγηση: Ηρακλής και ηρωικοί μύθοι, 20-25 άτομα

Η Μαρία Παπανικολάου, στην κάβα του οινοποιείου μας και πλάι στα βαρέλια που παλαιώνουν η Νεμέα και ο Κοκκινόβραχος, θα μας ταξιδέψει στα χρόνια του Ηρακλή και των μύθων του.
Συνδιοργάνωση Κτήμα Ράπτη – Venikos.
31/08 ΣΑΒΒΑΤΟ
Όλη την μέρα του Σαββάτου θα γίνονται ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και γευσιγνωσίες των κρασιών του Κτήματος με συνοδευτικά εδέσματα βασισμένα στα φρούτα που θα επιμελείται για μας ο φίλος πια του κτήματος Γιώργος Tσελώνης “pastry chef “ «Γλυκύν Βραστόν».
Κάθε τύπος κρασιού θα συνοδεύεται με τα φρούτα που του ταιριάζουν, όπου με τις «μαγικές επεμβάσεις» του Γιώργου Τσελώνη, θα απογειώσουν την γευστική & οπτική σας απόλαυση.
12:00μμ. – 13:00μμ. & 16:00μμ – 17:00μμ
Ο Γιωργος Τσελώνης θα μας εκπλήξει δημιουργώντας μαζί μας Smoothies με κρασί.

Παράλληλα στο οινοποιείο μας έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε πολύ ιδιαίτερα και καινοτόμα προϊόντα και επιχειρήσεις:
Miss Nana Wolves.
Επιτρέψτε μου να σας πω λίγα λόγια σχετικά με τη νέα σειρά καλλυντικών «Miss Nana Wolves» φτιαγμένα από σταφύλι.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης με βάση το σταφύλι για το πρόσωπο και το σώμα. Περιλαμβάνει προϊόντα για καθαρισμό, βαθιά ενυδάτωση, θεραπεία, λάδια σώματος για μασάζ.
Τα καλλυντικά της «Miss Nana Wolves» κάνουν την κάθε γυναίκα να αναδείξει την ομορφιά της και να ξεχωρίσει έχοντας ως βάση τα φυσικά εκχυλίσχατα αμπελιού, το σταφυλέλαιο, τις βιταμίνες, τις πολυφαινόλες και τις αντιξειδωτικές τους ικανότητες και διατίθενται σε πολυτελή συσκευασία.
Κι ενώ απολαμβάνετε το αγαπημένο σας κρασί το οποίο συνοδεύεται με εδέσματα φρούτων από τον pastry chef Γιώργο Τσελώνη, τι λέτε και για μια περιποίηση προσώπου?
Οι τυχερές – οί θα έχουν την ευκαιρία.

Ο Χρήστος Λάζαρης #Vines-art

Ο Χρήστος Λάζαρης σπούδασε αργυροχρυσοχοΐα στη φημισμένη Σχολή της Στεμνίτσας.
Ζει και εργάζεται στη Νεμέα Κορινθίας.
Περνώντας από όλα τα στάδια και τα υλικά της κατασκευής κοσμήματος, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω ανακαλύπτοντας τις μεγάλες δυνατότητες του κλήματος αμπέλου.
Η υπέροχη φύση και οι πλούσιοι αμπελώνες της περιοχής, του έδωσαν έμπνευση να κατασκευάσει κοσμήματα με βάση το κλίμα της αμπέλου.
Τα κλαδιά που τον εμπνέουν συλλέγονται από τον ίδιο προσεκτικά κατά την εποχή του κλαδέματος. Φυλάσσονται για να αποξηρανθούν και να απολυμανθούν σε ζεόλιθο.
Έπειτα γυαλίζονται φυσικά με βιολογικό κερί μέλισσας. Μέτα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν
Έτσι γεννιούνται τα κοσμήματα “Vines”.

Μαζί μας επίσης, και εντός θέματος, η εταιρεία #GojiSpirit με έδρα το Βραχάτι Κορινθίας .
Η Ελληνική εταιρεια Goji Spirit μας δίνει 9 τρόπους για να αγαπήσουμε τα γκότζι μπέρις…
Το Goji Berry είναι διάσημο ως “το μούρο της ευτυχίας” , καθόλου άδικα αφού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της φύσης για την ανθρώπινη Υγεία. Το μυστικό που κρύβει μέσα του είναι η πληθώρα αντιοξειδωτικών, η περίσσεια περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία (ασβέστιο, σίδηρος, βιταμίνες C,A,E κα) και καταλήγει με πρωτεΐνες που σπάνια συναντώνται σε τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε καρπούς.
Γι΄αυτό το goji berry είναι ένα μοναδικό superfood!

14:00μμ-16:00μμ
η κεντρική μας γευσιγνωσία με θέμα «Κρασί & φρούτα»
Επιμέλεια: Ράπτη Ελένη & Νατάσα Λιβανού. (απαιτείται κράτηση θέσης, έως 30 άτομα)
τηλ: 2746061700

18:00-το τέλος της βραδιάς, μοναδικά cocktails τα οποία θα επιμεληθεί ο Bartender Σπύρος Δασκαλάκης, με βάσει το αγαπημένο μας τσίπουρο «Νταραίος» από την όμορφη Κυπαρισσία. Μια άλλη δραστήρια γυναίκα η αποσταγματοποιός Ειρήνη Θεοδωροπούλου με πολύ αγάπη και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με το απόσταγμα και έχει καταφέρει να δημιουργήσει αποστάγματα με διεθνής βραβεύσεις.
Μουσική συντροφιά από τον DJ Takis Nakis.

10:00μμ
H μουσική μας βραδιά συνεχίζεται και στη σκηνή ανεβαίνουν ο Γιάννης Βαρδής και ο Γιώργος Λιανός μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής του τη συνέχεια της διασκέδασης θα πάρει και πάλι ο DJ Takis Nakis. Ο φίλος για εμάς Τάκης και καταξιωμένος DJ των Αθηνών θα φροντίσει για την συνέχεια όπως αυτός ξέρει….

Κυριακή 1/09

11:30πμ. WINE SURVIVOR
Μικροί και μεγάλοι …… διασκεδαστικές δοκιμασίες με πρωταγωνιστή το σταφύλι θα μας δώσουν την ευκαιρία να περάσουμε μια όμορφη Κυριακή στο Κτήμα μας .
Ποιοι θα είναι οι Wine Survivors 2019?
Εκπλήξεις και δώρα για τους νικητές.
Μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων και την ανάδειξη των νικητών κλείνουμε τις Μεγάλες Μέρες Της Νεμέας 2019 με BBQ PARTY ψησταριές καλή διάθεση και καλό κρασί για να ευχηθούμε όλοι μαζί
ΚΑΛΟ ΤΡΥΓΟ 2019!!!!

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε..