Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε τελειώνει…

Όχι γιατί το λέει κάποιος προφήτης, γιατί έτσι σκέφτονται οι απαισιόδοξοι, ή γιατί το βλέπουμε στις χολυγουντιανές ταινίες καταστροφής, ο κόσμος τελειώνει γιατί είναι πλέον μετρημένα κουκιά η επιβίωσή του..




 

Οι θάλασσες, ο αέρας, η γη έχουν μολυνθεί από κάθε είδους συνήθειες και πειραματισμούς του ανθρώπινου είδους. Αυτού του είδους που κρυμμένο πίσω από τη φούστα της υποκρισίας κόπτεται δήθεν να χρησιμοποιεί πλέον χάρτινα καλαμάκια αντί για πλαστικά, την ίδια στιγμή που χώρες ολόκληρες χρησιμεύουν σαν χωματερή για τα βιομηχανικά του απόβλητα..

Ο άνθρωπος που συγκινείται από ότι του πετάνε στη μούρη οι διαφημιστικές των πολυεθνικών υποκρινόμενες το δελτίο ειδήσεων, και αγνοεί παντελώς τα ουσιαστικά σοβαρά γεγονότα και είναι λογικό αφού η έννοια της αληθινής μόρφωσης και εκπαίδευση έχει σταματήσει κάπου ένα ή δύο αιώνες πριν. Έχει εξαφανιστεί η γνώση σ ένα κόσμο που η ευφυΐα, η έμπνευση, η φαντασία έχουν αντικατασταθεί από την κατευθυνόμενη ηλιθιότητα που επιβραβεύεται ανάλογα με το ποιος χρηματοδότης επωφελείται από αυτήν..

Οι άνθρωποι στο λεγόμενο ανεπτυγμένο κόσμο μοιάζουν συνεχώς οργισμένοι, ανικανοποίητοι, καταθλιπτικοί, αδιάφοροι ή υποταγμένοι. Δεν καταφέρνει κανείς πλέον όχι απλά να ζήσει όμορφα ανάμεσα στους συνανθρώπους του αλλά ούτε με τον ίδιο του τον ευαυτό. Παρέες με συζητήσεις πληκτικές, ανούσιες, όταν υπάρχει χρόνος να σηκωθούν τα μάτια από το κινητό, ή να ξεμυτίσουν από τις οθόνες ενός μηχανήματος.

Οι κυβερνήσεις φτιάχνονται μόνο για ένα λόγο. Για να προστατεύσουν τράπεζες και να αγοράζουν όπλα. Ο πολιτισμός (όχι οι συνάξεις των ηλιθίων που νομίζουν πως είναι πνευματικός κόσμος) , οι τέχνες, η μουσική, το θέατρο ( όχι το ίνστα που δείχνει ποια έχει πιο ωραίο κ@λο) , η άθληση (όχι τα γυμναστήρια με τους φουσκωτούς) είναι γραμμένα εκεί που δεν πιάνει μελάνι στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Ζούμε σε μια κοινωνία που δεν ενδιαφέρεται πλέον να αντισταθεί στη τροφή που δίνει στα παιδιά της τη γεμάτη δηλητήρια, δεν αναρωτιέται για την απίστευτη έξαρση των πολύ σοβαρών παθήσεων σε μωρά παιδάκια (είναι θέλημα θεού λέει ο ηλίθιος).

Οι πολυεθνικές πλασάρουν ότι αηδία, ότι αχρηστίλα μπορεί να παραχθεί, δολοφονώντας το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας όχι εργαζόμενους αλλά δούλους, ληστεύοντας τον πλούτο και τον αέρα ακόμα που αναπνέουμε, και τα ζωντόβολα νοιώθουν πως πρέπει να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για να προλάβουν να αγοράσουν όσα περισσότερα μπορούν από αυτά τα σκουπίδια που μετατρέπονται σιγά σιγά σε ζωτικής σημασίας προϊόντα…

Το παράλογο έχει μετατραπεί σε αυτονόητο, και η διεστραμμένη άποψη της πραγματικότητας σε κανόνα. Είμαστε μια μάζα φουσκωμένη από κατευθυνόμενες σκέψεις, νοοτροπίες, συνήθειες που έχουν κολλήσει σαν βδέλλες πάνω στον καθένα μας για να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την ικανότητα του να μπορεί να σκεφθεί κάποιος έξω από το τοίχο..

Αιώνες επιβολών, συσσωρεύονται πάνω στο ανθρώπινο είδος που είναι ανίκανο πλέον να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ, να ΓΕΝΝΗΣΕΙ το πρώτο λιθάρι σε οτιδήποτε. Και το χειρότερο η πλειοψηφία γεννιέται και πεθαίνει με την ιδέα πως φταίει γιατί σαν είδος έχει αμαρτήσει γιατί μια πρόγονος έφαγε ένα μήλο που δεν έπρεπε να φάει…και υπομένει στωικά όποιο βάσανο, όποια φρίκη , όποιο έγκλημα, σαν αυτονόητη κατάντια του ανθρώπου.

Σε μια άλλη ζωή θα διορθωθούν όλα, εδώ ας πράξουμε όπως όπως κι επί πλέον και το μεγαλύτερο έγκλημα να κάνεις υπάρχει η δυνατότητα συγχώρεσης από αόρατες δυνάμεις που έχουν εξουσιοδοτήσει χρυσοντυμένους βλοσυρούς εκπροσώπους να σου κουνάνε το δάχτυλο στη μούρη για να σε συνετίσουν…

Τι άλλο να προσθέσει κανείς?… Ας το απολαύσουμε κι ας είμαστε έτοιμοι για την μάχη επιβίωσης που θα είναι πολύ σκληρή αυτή τη φορά.

fantastikeskatastaseis