Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πιέρια Όρη, Βελβεντό, λίμνη Πολυφύτου

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση το τριήμερο 26 – 27 – 28 Οκτωβρίου 2019 στα Πιέρια Όρη. Το βουνό που εντυπωσιάζει κυρίως με την ηρεμία του τοπίου, είναι εξαιρετικά δασωμένο, περικλείεται από φυλλοβόλα δάση οξιάς, βελανιδιάς και καστανιάς, έχει ομαλά μονοπάτια, ενώ από την κορυφή υπάρχει θέα σε γη, ουρανό και θάλασσα!
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δυο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης στη θέση Σαρακατσάνα, επίσκεψη στον Βελβεντό Κοζάνης και στην τεχνική λίμνη Πολυφύτου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:




Αναχώρηση το Σάββατο 26/10, στις 5.00 πμ από τον Άγιο Νικόλαο, με προορισμό τη Ρητίνη Πιερίας (550 μ). Εκεί θα μας περιμένουν αγροτικά αυτοκίνητα να ανεβάσουν τα πράγματά μας (σακίδια κτλ.…) στο καταφύγιο. Θα χωριστούμε σε δυο ομάδες:
Η πρώτη, σε πανέμορφο μονοπάτι μέσα σε δάσος οξιάς θα ξεκινήσει με προορισμό το καταφύγιο Σαρακατσάνας, στα 1680 μ.
Ω.Π.: 4 , Β.Δ.: Β
Η δεύτερη ομάδα θα προωθηθεί με τα αγροτικά αυτοκίνητα λίγο ψηλότερα και θα ακολουθήσει το μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο.
Ω.Π.: 1,5 – 2 , Β.Δ.: Α

Την Κυριακή το πρωί, θα αρχίσουμε με ανάβαση για την κορυφή Λεπούσι (2009 μ) και θα συνεχίσουμε στην κορυφογραμμή, περνώντας από το καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης, με στόχο την κορυφή των Πιερίων, Φλάμπουρο (2193 μ). Σε περίπτωση ανοικτού καιρού θα έχουμε μοναδική θέα στις κορυφές του Ολύμπου.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να αποφύγουν την ανάβαση (περίπου 200 μ) και να περιμένουν όλη την ομάδα στο καταφύγιο του ΣΕΟ Κοζάνης στα 1980 μ.
Επιστροφή στο καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης για ξεκούραση.
Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Α+

Τη Δευτέρα 28 Οκτώβρη μια ομάδα θα ξεκινήσει με ανάβαση ξανά στην κορυφογραμμή (1ώρα) και από μια θαυμάσια διαδρομή κατάβαση στο Καταφύγι, το χωριό του θρυλικού Ζορμπά. Το χωριό είναι χτισμένο σε πλάτωμα στα 1440 μ, με εκπληκτική θέα όλη την λεκάνη του Αλιάκμονα, τη λίμνη Πολυφύτου και το Ανατολικό Βέρμιο. Ύστερα θα συνεχίσουμε την πορεία με τελική στάση στον Βελβεντό.
Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Β
Η υπόλοιπη ομάδα θα κάνει κατάβαση στη Ρητίνη, από ένα εξαιρετικό, νέο μονοπάτι και με το λεωφορείο θα συναντήσει την άλλη ομάδα στον Βελβεντό, όπου θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για φαγητό και καφέ.
Ω.Π.: 4 , Β.Δ.: Α
Ο Βελβεντός είναι ένα γραφικό χωριό, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα σπίτια, στενά σοκάκια, μικρές πλατείες, με σημαντικότερα ιστορικά μνημεία ορισμένους Ιερούς Ναούς του.
Στη συνέχεια επιστρέφουμε με ενδιάμεσες στάσεις στην Κόρινθο.

Κόστος Εξόρμησης: 70 € για το λεωφορείο (συν 2 € για τη μεταφορά των σακιδίων)
20 € οι δυο διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο.

Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, γάντια, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.
Όσοι επιθυμούν σκηνή, υπνόσακο και υπόστρωμα.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Ντρούδη Νίκο 6944645278
Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224
και στο τηλ. του γραφείου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20.00 – 22.00)

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολές 50 €, έως τις 11/10/2019.

Εξόφληση ως τις 18/10/2019.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε τα πράγματα που θα μεταφερθούν με τα αγροτικά αυτοκίνητα να βρίσκονται σε σακίδια πλάτης, όχι χειραποσκευές και όσο το δυνατόν τα απαραίτητα σε προμήθειες.

Το καταφύγιο του ΣΕΟ Κατερίνης στη θέση Σαρακατσάνα έχει οργανωμένη κουζίνα, ενδεικτικά με το παρακάτω μενού, σε πολύ καλές τιμές:

Σάββατο: Μακαρόνια με κιμά – κοτόσουπα.
Κυριακή: Ψητά Κρέατα (Χοιρινό, κοτόπουλο, κτλ).
Προσφέρεται ανά τέσσερα άτομα σαλάτα, φέτα, ψωμί.
Πρωινό.
Παρακαλούμε με τις δηλώσεις συμμετοχής, να αναφέρονται στους αρχηγούς οι προτιμήσεις.

Έχει οργανωμένες τουαλέτες – ντουζ (με κρύο νερό).

Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη των αρχηγών.

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.