Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΟΣ Νεμέας: Νέα ολοκληρωμένη σειρά του οινοποιείου, το ½!

Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας (ΑΟΣ Νεμέας)

Η νέα πρόταση του οινοποιείου Συνεταιρισμού Νεμέας, έρχεται με νεανική εμφάνιση και φρεσκάδα, σε πρακτική συσκευασία και συνοδεύεται από την απαράμιλλη ποιότητα που πρεσβεύει το οινοποιείο από το 1937.




 

Το ½ «μισό» έρχεται να κερδίσει μια θέση στο τραπέζι σας, σε τέσσερις επιλογές για όλους τους οινόφιλους. Πρόκειται για ερυθρό ξηρό, ροζέ ξηρό, ερυθρό ημίγλυκο από την ποικιλία αγιωργίτικο και λευκό ξηρό από σαββατιανό! Ένα καθημερινό κρασί που μπορεί να σας συνοδεύσει στα γεύματά σας με την οικογένεια και φίλους.

Αναλυτικά:

Ερυθρός ξηρός: Βαθυκόκκινο και ελκυστικό αγιωργίτικο. Πλούσιο αρωματικό μπουκέτο όπου ισορροπούν τα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως βύσσινο και κεράσι. Είναι πλούσιο, με πολύ καλή δομή, ισορροπία και βελούδινη επίγευση. Συνοδεύει  μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως ζυμαρικά, σαλάτες και κρεατικά με γλυκόξινες σάλτσες. Ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά αποτελεί εξίσου καλή επιλογή.

Ροζέ ξηρός: Λαμπερό, ανοιχτό κερασί εδώ το αγιωργίτικο. Η μύτη είναι ζωντανή, γεμάτη καθαρότητα με αρώματα ανθέων. Συνοδεύει  σαλάτες, λευκό κρέας , ζυμαρικά και ελαφριά πιάτα της ώρας.

Λευκός Ξηρός: Φρέσκο, απαλό και χαρούμενο Σαββατιανό. Χρυσοπράσινο χρώμα. Έντονο και ώριμο στη μύτη με τα χαρακτηριστικά αρώματα του λεμονιού, του πεπονιού. Ξηρό στον ουρανίσκο, καλά ισορροπημένο με ζωηρή οξύτητα, ικανοποιητικό σώμα και έντονη μεταλλικότητα. Συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες, ήπια πιάτα με πουλερικά και σάλτσες εσπεριδοειδών ή λαχανικών, ψάρια και θαλασσινά ψητά ή σε τηγάνι. Γενικότερα πιάτα λιγότερο λιπαρά με ελαφριές γεύσεις, ζυμαρικά ακόμα και φρούτα συνδυάζονται εύκολα.

Ερυθρός Ημίγλυκος: Ένα διαυγές κρασί με χρώμα βαθύ κόκκινο με μωβ ανταύγειες. Έντονο στη μύτη με αρώματα κόκκινων φρούτων όπως βύσσινο και βατόμουρο αλλά και τη γλυκιά επίγευση των ξηρών καρπών. Συνοδεύει άριστα τα σοκολατένια γλυκά, τα γλυκά με κρέμα, τα κόκκινα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και για ένα πλατό με κίτρινα σκληρά ή και πικάντικα τυριά. Πίνεται και ως aperitif.

Οι κωδικοί βρίσκονται ήδη σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.nemeanwines.gr για να ενημερωθείτε για όλο το portfolio του οινοποιείου ή ακολουθείστε μας στα social media!