Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 εξόρμηση στο Βόρειο Ταΰγετο και στην κορυφή Πυργάκι.
Συνοπτικά, στο πρόγραμμα θα υπάρξουν δυο ομάδες με κοινή αφετηρία τον συνοικισμό Άνω Χώρα της Βορδόνιας. Το λεωφορείο θα σταματήσει σε κεντρικό δρόμο σε μικρή απόσταση από την αρχή του μονοπατιού. 

Η πρώτη ομάδα θα κάνει ανάβαση στο εντυπωσιακό Πυργάκι (1732 μ), θα συνεχίσει στην αντίθετη πλευρά της κορυφής και θα κατέβει από μονοπάτι, δίπλα από το φαράγγι του Λουκά, στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στο Καστρί.
Ω.Π.: 7 – 8 , Β.Δ.: Β+ , Υ.Δ.: 1200 μ
Η δεύτερη ομάδα θα κάνει ομαλή ανάβαση μέχρι τον οικισμό Λουσίνα (παλιό χωριό Καστορείου επί Τουρκοκρατίας), όπου μπορεί να έχει μεγάλη στάση για κολατσιό. Ύστερα θα συνεχίσει για την Παναγία της Μπρουσάγκας και θα καταλήξει στο Καστόρι.
Ω.Π.: 5 , Β.Δ.: Α+
Τα μονοπάτια βρίσκονται σε δάση ελάτης, καστανιάς και πολλών φυλλοβόλων δένδρων, με πολλές εναλλαγές, ιδανικά για αυτή την εποχή.
Μετά τη πεζοπορία, θα υπάρξει χρόνος για φαγητό – καφέ στο Καστόρι (ή στη Βορδόνια) και η ευκαιρία να αγοράσουμε κάστανα ή παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Αναχώρηση: 6.30 πμ από Περιβολάκια.
Κόστος Εξόρμησης: 15 €
Εξοπλισμός: Ορειβατικές μπότες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, σκούφος, κασκόλ, γάντια, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αδιάβροχο παντελόνι, αντηλιακό, καπέλο, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Πολλάλη Κωνσταντίνο 6947700224
Μπεκιάρη Βασίλη 6956200585
και στο τηλ. του γραφείου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20.00 – 22.00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.