Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρουσία Δημάρχου Νεμέας στην εκδήλωση για την αναβίωση των 7ων σύγχρονων Νεμέων Αγώνων

Ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων (ΣΑΝΑ) στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.




 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επίσημη Αναγγελία της 7ης Σύγχρονης Νεμεάδας (Νέμεα 2020), η οποία θα διεξαχθεί στην Αρχαία Νεμέα στις 26-28 Ιουνίου 2020.

Ο Δήμαρχος, υποστηρικτής της προσπάθειας για την αναβίωση των Νέμεων Αγώνων ήδη από το ξεκίνημά της, στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη σημασία των αγώνων στην προβολή και στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Κυρίως, όμως, τόνισε τη σπουδαιότητα του αθλητικού ιδεώδους στις μέρες μας ως μέσο άμυνας στην απαξίωση των θεσμών, των ιδανικών και των διαχρονικών πανανθρώπινων αξιών, όπως είναι η δημοκρατία, η ειρήνη, η ισότητα και η ισονομία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον καθηγητή κ. Στέφανο Μίλλερ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στον τόπο μας. Στοτέλος, κλείνοντας το λόγο του, δήλωσε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου στη διοργάνωση της 7ης Νεμεάδας. Μάλιστα, για αυτή την υποστήριξη του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο από την αντιπρόεδρο του ΣΑΝΑ κα. Μαρία Χρισταρά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρέσβης του Κουβέιτ, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γκιολής και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής του νομού, οι οποίοι εξέφρασαν τη διάθεση να βοηθήσουν το εγχείρημα της αναβίωσης των αγώνων.

Δελτίο τύπου