Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεθοδεύσεις στις δίκες αγωνιστών ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Για κατασκευασμένες διαδικασίες – παρωδία στις δίκες των αγωνιστών ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Δεν παρέστησαν οι μάρτυρες κατηγορίας στην δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις κατασκευασμένες διαδικασίες – παρωδία στις δίκες των αγωνιστών ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα στις 30-10-2019 δικαζόταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Αθήνα, στο Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από μήνυση Λιβεριανούfund, με τον ισχυρισμό της παρεμπόδισης πλειστηριασμού, όπως και οι αγωνιστές Ηλίας Σμήλιος και Ζήσης Κλεισιάρης στην Θεσσαλονίκη για τον ίδιο λόγο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι ο μόνος εκπρόσωπος πολιτικής παράταξης, που διώκεται για πολιτική και κατ’ εξοχήν κοινωνική δράση.

Είναι προφανές όμως ότι πρώην και νυν κυβέρνηση δεν τολμούν να ολοκληρώσουν την μεθοδευμένη διαδικασία, που οι ίδιοι προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν με την ψήφιση και εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων.  Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σήμερα κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας του Παναγιώτη Λαφαζάνη(τουλάχιστον 10), δεν προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για τον Ιούνιο του 2020!

Στην Θεσσαλονίκη επίσης αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη για 30 Ιουνίου 2020.

Αυτές οι απαράδεκτες διαδικασίες έχουν σαν στόχο την διαρκή πολιτική ομηρία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και δυσμενείς επαγγελματικές συνέπειες για τους άλλους αγωνιστές.

Η ουσιαστική άρνηση, ολοκλήρωσης της δίκης και έκδοσης απόφασης, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί που ξεκίνησαν και συνεχίζουν τις διώξεις, φοβούνται μεν την καταδίκη και την λαϊκή κατακραυγή, διότι αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία, φοβούνται όμως και την αθώωση, διότι θα αποτελέσει πανηγυρική νίκη του κινήματος.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι αγωνιστές, όχι μόνο αυτοί που ήδη δικάζονται αλλά και όλοι όσοι έχουν παραπεμφθεί είναι σίγουρα αθώοι στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού.

Οι διώξεις δεν μας λυγίζουν αλλά μας χαλυβδώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ