Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύναξη Μοναχών και Μοναζουσών στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμίου Αργολίδος, η δεύτερη σύναξη για το 2019 μοναχών και μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος με τη μέριμνα του οικείου ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.




Στην Ιερά Μονή Καλαμίου τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου για να ομιλήσει στη Σύναξη ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Ο Σεβασμιώτατος κ. Αθανάσιος αφού ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Αργολίδος για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στη φιλία τους που ξεκινά από πολύ παλιά, ομίλησε εμπειρικά και βιωματικά στην ευλογημένη ομήγυρη από την πλούσια εμπειρία που απέκτησε στο Άγιον Όρος. Αναφέρθηκε με πολύ συγκίνηση στους οσίους παπα-Εφραίμ Κατουνακιώτη, Ιωσήφ τον ησυχαστή και Παΐσιο τον αγιορείτη. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά παρατέθηκε τράπεζα για όλους τους συμμετέχοντες στη σύναξη. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο για το κόπο που κατέβαλλε να βρεθεί στην Αργολίδα και να ομιλήσει στη σύναξη των μοναχών και μοναζουσών της τοπικής Εκκλησίας , καθώς επίσης και τη Καθηγουμένη γερόντισσα Μελάνη για τη φιλοξενία. Επίσης ευχαρίστησε όλες τις Ηγουμένισσες και τους Ηγουμένους που προσήλθαν με τις συνοδείες τους.

argolikeseidhseis.gr