Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επικός Τσιτσιπάς: Λύγισε Φέντερερ και πάει στον τελικό της ζωής του

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως τελετή παράδοσης-παραλαβής. Ο «βασιλιάς» του τένις, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο διάδοχός του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο θρύλος του αθλήματος απέναντι στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα και μελλοντικό Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Και ως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις όλα τα «φώτα» έπεσαν σε αυτόν που έρχεται.




 

Ο Τσιτσιπάς με επιβλητική εμφάνιση βροντοφώναξε ότι το μέλλον του ανήκει και πήρε το εισιτήριο για τον πιο σημαντικό τελικό της καριέρας του.

Ο Τσιτσιπάς δεν «μάσησε» ούτε από τα… αμέτρητα παράσημα του Ελβετού, ούτε από τη λάμψη του, ούτε από το κοινό που –ως συνήθως- ήταν στο πλευρό του Φέντερερ. Με απόλυτη συγκέντρωση στο παιχνίδι του, με τεράστια ψυχραιμία σε όλους τους κρίσιμους πόντους πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4 και έκλεισε θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το σημερινό ματς των δύο αντιπάλων θύμισε σε μεγάλο βαθμό τη μάχη τους στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν. Νικητής (και) τότε ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν είχε επιτρέψει στον Φέντερερ να κερδίσει ούτε έναν από τους 12 break points που έφτασε. Και σήμερα ο Ελβετός ήταν… θεατής στο ίδιο έργο, καθώς κατάφερε να αξιοποιήσει μόνο έναν από τους 12 break points.

Πηγή: enikos.gr