Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΚΕΛ καλεί τα κόμματα να πάρουν θέση για φασιστικές συμπεριφορές του Facebook

Επιστολή ΑΚΚΕΛ στα πολιτικά κόμματα για την φασιστική συμπεριφορά «Αποφασίζουμε και Μπλοκάρουμε» του Facebook

Αξιότιμοι πολιτικοί Αρχηγοί,
 

Τριάντα χρόνια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου βρισκόμαστε στην εφιαλτική κατάσταση να βλέπουμε ότι η καρδιά της Stasi έχει κάνει πολλαπλές μεταμοσχεύσεις στην Δύση. Έγινε το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν του καθεστώτος Honecker και Mielke της Ανατολικής Γερμανίας μετά από την πτώση του Τείχους. Αν ζούσε το προαναφερθέν δίδυμο της Ανατολικογερμανικής ηγεσίας και έβλεπε σήμερα την λειτουργία εταιριών κοινωνικών δικτύων όπως του Facebook, αλλά και άλλες παρόμοιες, θα αναφωνούσαν «αγαπημένα μας παιδιά!!!».

Τα παιδιά της Stasi είναι εδώ και είναι χειρότερα από την μάνα τους.

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, ΑΚΚΕΛ, μόλις «αποφυλακίσθηκε» μετά από την ποινή κυβερνοφυλάκισης (γνωστή ως «μπλοκάρισμα») που μας επέβαλλαν «με το έτσι θέλω» άγνωστοι παράγοντες του Facebook για άγνωστο λόγο και χωρίς καν να μας επιτραπεί ένσταση και να πούμε ή κάνουμε οτιδήποτε υπερασπιστικό.

Είχαμε ολική απαγόρευση δημοσιεύσεων του ΑΚΚΕΛ στο Facebook. Χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση, ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα φιμώθηκε, προσωρινά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα που είναι άγνωστα και με αιτιολογία που είναι ανύπαρκτη.

Μετά από υποτιθέμενες καταγγελίες αγνώστων οι οποίοι υποτίθεται ότι ενοχλήθηκαν από δημοσιεύσεις μας για άγνωστο λόγο, άγνωστοι παράγοντες του Facebook (δηλαδή που μπορεί να είναι τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Ελλάδα) χωρίς καν να μας εξηγήσουν τι πρόβλημα υποτίθεται ότι υπήρξε, μας απαγόρευσαν (από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά) να δημοσιεύουμε οτιδήποτε. Πρακτικά η απαγόρευση ήταν από τις αρχές του Οκτωβρίου διότι πιο πριν και πάλι εντελώς ξαφνικά κανένας δεν ενημερωνόταν για τις δημοσιεύσεις που κάναμε. Χωρίς καμία ειδοποίηση σταμάτησε η διοχέτευση των δημοσιεύσεών μας σε οποιονδήποτε ήταν συνδεδεμένος τόσο με την ιστοσελίδα του κόμματος ΑΚΚΕΛ (https://www.facebook.com/akkelGR), όσο και με την ιστοσελίδα του προέδρου Βάκη Τσιομπανίδη (https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis). Και δεν ήταν ενεργοποιημένη η επιλογή να κάνουμε ένσταση.

Έχουμε λοιπόν μία ξεκάθαρη παρεμπόδιση της λειτουργίας ενός Ελληνικού πολιτικού κόμματος, αλλά και ουσιαστική Κυβερνοεπίθεση στα γραφεία του ΑΚΚΕΛ με αυθαίρετη στέρηση πολιτικής ελευθερίας. Γιατί να ανεχθούμε τέτοιες φασιστικής νοοτροπίας πρακτικές;

Αυτά τα γεγονότα φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας και ακραίας αντιδημοκρατικότητας από την πλευρά του Facebook. Τίθεται το ερώτημα «Ποιοί είναι αυτοί που μπλοκάρουν, με ποιά κριτήρια και από πού ή πώς πήραν την εξουσία πάνω μας;». Η απάντηση είναι ένα τριπλό «Άγνωστο». Όταν δεν γνωρίζεις το ποιός, από πού και πώς, πρέπει να βάλεις τα πράγματα στην θέση τους. Με νομικό και πολιτικό τρόπο.

Το Facebook υπάρχει επειδή χρησιμοποιεί την Κρίσιμη Υποδομή Δικτύων (CNI), που είναι περιουσία του ελληνικού λαού και στην οποία ανήκει το δίκτυο Κυβερνοϋποδομών στο οποίο λειτουργεί το διαδίκτυο. Προφανώς είναι ανεπίτρεπτο αυτοί οι οποίοι υπάρχουν διαδικτυακά και επιχειρηματικά, διότι τούς επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν την κρίσιμη υποδομή δικτύων μας, να είναι ανεξέλεγκτοι και άγνωστοι και ακόμη περισσότερο να λαμβάνουν από μόνοι τους ανεξέλεγκτες ελεγκτικές λειτουργίες, χωρίς εμείς οι ιδιοκτήτες της υποδομής (η οποία τους επιτρέπει να υπάρχουν) να έχουμε τον οποιοδήποτε λόγο ή έλεγχο σε αυτήν την λειτουργία εταιρειών όπως του Facebook.

Για την χρήση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων υπάρχει το ΕΣΡ, όπως υπάρχει και όπως λειτουργεί. Θα μπορούσε είτε να επεκταθεί είτε να ιδρυθεί κάτι ανάλογο για να ελέγχει τις ξένες εταιρίες κοινωνικών δικτύων, ηλεκτρονικών επικοινωνιών κλπ.

Από την πλευρά μας, το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για ποινική και αστική δίωξη των υπευθύνων στο εξωτερικό και παντός υπευθύνου στην Ελλάδα. Οι γνωστότερες εταιρίες στην Ελλάδα για την σχέση τους με το Facebook είναι η Teleperformance και η Hellenic Hoaxes, αλλά δεν είναι γνωστό αν και πώς εμπλέκονται στον έλεγχο περιεχομένου ή στην λήψη και διεκπεραίωση «καρφωμάτων» όπως έγινε στην περίπτωσή μας. Η εισαγγελική έρευνα θα προσωποποιήσει τις ευθύνες για όσους εμπλέκονται.

Τονίζουμε ότι η ενέργεια του Facebook μπορεί πλήρως να χαρακτηριστεί ως επίθεση κατά γραφείων πολιτικού κόμματος που περιγράφει το άρθρο 157Α του Ποινικού Κώδικα. Στον μη φυσικό κυβερνοκόσμο της εικονικής πραγματικότητας ο λογαριασμός Facebook του ΑΚΚΕΛ και του Προέδρου του είναι το ΑΚΡΙΒΕΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ των φυσικών γραφείων του κόμματος και του γραφείου του Προέδρου στον φυσικό κόσμο μας. Επιπλέον, είναι πλήρως κατανοητή η καταλυτική σημασία του Facebook στην πολιτική δράση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η αυθαίρετη και παράνομη απαγόρευση να δημοσιεύουμε για έναν μήνα περίπου, είναι απολύτως ισοδύναμη με επίθεση στα μη-φυσικά γραφεία μας, κατάληψή τους στον χώρο που επιτρέπει την εξωτερική επικοινωνία μας και επιβολή επικοινωνιακού μπλακάουτ.

Ζητούμε από εσάς να λάβετε θέση για το μπλοκάρισμα του ΑΚΚΕΛ με τον τρόπο που περιγράψαμε ότι έγινε και να δημοσιοποιήσετε τι ενέργειες θα κάνετε κατά τέτοιων πρακτικών και για να μην ξανασυμβεί σε κανέναν, είτε κόμμα, είτε άτομο είτε άλλο φορέα.

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ