Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τάσος Δαρσινός γράφει: Κίνημα Αλλαγής: Δύναμη ορθού λόγου

Γράφει ο Τάσος Δαρσινός

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές αρχίζει να σχηματοποιείται η δυναμική των πολιτικών κομμάτων και ιδίως της αντιπολίτευσης στο πολιτικό λόγο που εκφωνούν σχετικά με τα τρέχοντα πολιτικά θέματα.




 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος μιας αναχρονιστικής και νεοκομμουνιστικής ιδεολογίας στριφογυρίζει σε πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος του, στα θέματα του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Χωρίς ρεαλισμό, και με ιδεοληπτικές παρεμβάσεις έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον απομακρυνόμενος από τον ορθό λόγο που έχει ανάγκη η χώρα. Φαινόμενα όπως η υπεράσπιση των «μπαχαλάκηδων» και η υπερβολική «υποδοχή» των παράτυπων μεταναστών στον Πειραιά με μπαλόνια, δείχνει ότι δεν μπορεί να αποκολληθεί από το παρελθόν και ρέπει προς αδιέξοδες ενέργειες που τον απομακρύνουν από τον κεντρώο προοδευτικό χώρο. Η προσπάθειά του να διευρυνθεί αποδεικνύεται έωλη και ατελέσφορη με αποτέλεσμα να οδηγείται στο ριζοσπαστικό άκρο της αριστεράς και όχι αυτό της Ευρωπαικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Προκύπτει έτσι ως αναγκαία συνθήκη η ύπαρξη μιας πολιτικής δύναμης που ως φορέας του ορθού λόγου θα επανατοποθετήσει την προοδευτική παράταξη στο χώρο της έλλογης αντιπολίτευσης και θα συμβάλει στη μεταμνημονιακή περίοδο στο ξεκίνημα της κανονικότητας και της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ βρίσκει έτσι πρόσφορο έδαφος να κυριαρχήσει στο πεδίο της αντιπολίτευσης του ορθού λόγου , να εμπεδώσει το αίσθημα της υπεύθυνης πολιτικής δύναμης που με το δικό της πολιτικό πρόγραμμα θα αποτελεί την εναλλακτική λύση απέναντι στη διακυβέρνηση της δεξιάς.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από την Τρίτη θέση του πολιτικού σκηνικού με εφόδια το ρεαλισμό, τον ορθολογισμό και το σύγχρονο πολιτικό λόγο, αφήνοντας πίσω του εσωτερικές παθογένειες, επωμίζεται τον ιστορικό ρόλο της αναγέννησης της προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία προς όφελος των πολιτών της.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ σε αντίθεση με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί  στροφή στην καθημερινότητα με έμφαση στα πραγματικά προβλήματα του πολίτη (χρεώσεις τραπεζών, πρώτη κατοικία, ζητήματα δημόσιας ασφάλειας με επισκέψεις σε Εξάρχεια και Σάμο, παρεμβάσεις στα νοσοκομεία κλπ). Αυτή είναι η αναγκαία και ικανή συνθήκη για να δυναμώσει ο χώρος της Κεντροαριστεράς και να αποτελέσει τη σοβαρή και ελπιδοφόρα αντιπολίτευση στη νέα περίοδο που ξεκινάει.

Με τη προγραμματική του συνδιάσκεψη στο αμέσως προσεχές διάστημα πρέπει να δώσει το στίγμα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας με σαφείς προτάσεις στα καθημερινά προβλήματα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία. Οι καιροί ου μενετοί.

*Ο Τάσος Δαρσινός είναι μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και στέλεχος της «Ανανεωτικής Αριστεράς». 

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr