Βόμβα στο πρωτάθλημα! Αποχή αποφάσισαν οι διαιτητές

Βόμβα στο πρωτάθλημα ρίχνουν οι διαιτητές της Superleague, αποφασίζοντας την αποχή τους από τη 18η αγωνιστική, ως ένδειξη αντίδρασης για τους εκφοβισμούς και τη συκοφάντηση που δέχονται από τις ομάδες.
Αυτό δηλώνουν τουλάχιστον οι ίδιοι, σε κοινή τους επιστολή προς τη διοργανώτρια αρχή, η οποία και είναι αναγκασμένη πια να βρει λύση μαζί τους ή να ορίσει ξένους διαιτητές για όλα τα παιχνίδια.

Η επιστολή των διαιτητών

«Κύριοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μη προστασία των διαιτητών και ολόκληρου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από δηλώσεις, ανακοινώσεις και λεκτική βία που γίνονται καθημερινά από παράγοντες, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που απασχολούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι μηνύσεις κατά διαιτητών και άλλων παραγόντων της διαιτησίας με σκοπό τον εκφοβισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και συκοφάντησης προσώπων. Η ατιμωρησία ή η τιμωρία “χάδι” σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων κ.α.

Η υπομονή έχει τελειώσει. Ο σεβασμός και η κατανόηση προς όλους έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς, μιας και πολλοί είναι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται με προσωπικό ή οπαδικό όφελος.

Απόφασή μας είναι να μην είμαστε διαθέσιμοι να οριστούμε και να αγωνιστούμε τη 18η Αγωνιστική της Superleague ως ένδειξη αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται μας προβληματίζουν και θίγουν ως ανθρώπους που υπηρετούν τον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση,

Άτυπο Όργανο Διαιτητών – Βοηθών Διαιτητών SL».