Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΣΕ ο Χρ. Δήμας

Τον πρόεδρο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο  Σπηλιόπουλο  υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.



 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που απασχολούν άμεσα τα τελευταία χρόνια το σύνολο του Νομό Κορινθίας, όπως η ολοκλήρωση της γραμμής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που θα συνδέει το Κιάτο με το Αίγιο και η αξιοποίηση των παλιών γραμμών και δικτύων του ΟΣΕ που είναι ανενεργά εδώ και πολλά χρόνια.
Από την συνάντηση προέκυψαν πολύ καλά νέα για ολόκληρη την Κορινθία καθώς ανακοινώθηκε πως ο Προαστιακός φτάνει τον Απρίλιο στον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Επίσης θα πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή  όλων των βαγονιών στον παλιό σταθμό Κορίνθου και θα αποσυρθούν όλα όσα δεν χρησιμοποιούνται. Τέλος πολύ σημαντική εξέλιξη αποτελεί η προοπτική για την αξιοποίηση όλων των δομών του ΟΣΕ που είναι ανενεργές, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο πολύ μεγάλες Αναπτυξιακές προσδοκίες.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δήμας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα έχουμε πολύ καλά νέα για την Κορινθία!
Υποδέχτηκα στο γραφείο μου τον πρόεδρο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο.
Συζητήσαμε κυρίως τρία θέματα που απασχολούν τον Νομό μας:

-Τον Απρίλιο ο Προαστιακός φτάνει στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ολοκληρώνοντας τη γραμμή Κιάτο-Αίγιο.

-Ξεκινά η πλήρης καταγραφή όλων των βαγονιών σε όλη την Ελλάδα. Η καταγραφή θα πραγματοποιηθεί και στον παλιό σταθμό της Κορίνθου και τα βαγόνια που δεν χρησιμοποιούνται θα αποσυρθούν.

-Αξιοποίηση της ανενεργής πλέον γραμμής αλλά και όλων των δικτύων του Ο.Σ.Ε που δεν χρησιμοποιούνται. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Αναπτυξιακή προοπτική που θα αναβαθμίσει σημαντικά, ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας.»