Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Διήμερη κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια αναμένεται από σήμερα Παρασκευή.

Η διήμερη κακοκαιρία, οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία θα αρχίσει να εκδηλώνεται από το πρωί της Παρασκευής και γρήγορα θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 7 μποφόρ ανέμους. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, αλλά σε μικρά επίπεδα. Από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα βελτιωθεί, θα ενισχυθούν, ωστόσο, οι άνεμοι στα 9 μποφόρ, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω -μικρή και πάλι- πτώση.

Πιο αναλυτικά, μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.