Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κόρινθος: Εγκαίνια της πρώτης εγκατάστασης φαρμακευτικής κάνναβης

Ανήκει στην ισραηλινή Tikun Olam – Παρών στα εγκαίνια ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης
Η πρώτη εγκατάσταση φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα είναι γεγονός. 

Τα εγκαίνια της μονάδας, που ετοίμασε η ισραηλινή Tikun Olam περίπου 12 μήνες από τότε που έλαβε την άδεια, πραγματοποιήθηκαν το πρωί στην Κόρινθο παρουσία του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού του, κ. Νίκου Παπαθανάση, του ΓΓ Βιομηχανίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, καθώς και του Προέδρου της ισραηλινής εταιρείας κ. Ααρον Λούτζκι.

Η ελληνική θυγατρική, “ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, αξιοποιεί έκταση περίπου 40,2 στρεμμάτων στα Εξαμίλια, με σκοπό την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Κάτι που θα ξεκινήσει να κάνει κατόπιν απόκτησης από τον Ε.Ο.Φ. άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης άδειας έγκρισης κυκλοφορίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Με βάση την αίτηση που είχε καταθέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης η εταιρεία προκειμένου να αδειοδοτηθεί, το ύψος της επένδυσης στη μονάδα της Κορίνθου θα έφθανε τα 9 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 38 θέσεις εργασίας.

protothema.gr