Μητσοτάκης: Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους λατρείας

Οι «εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή», ανέφερε το tweet του πρωθυπουργού
Με ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας λόγω του κοροναϊού.
 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία έκανε λόγο για τη λειτουργία των εκκλησιών μόνο ως χώρων ανοικτών για κατ’ιδίαν προσευχή.

Αναλυτικά το tweet του πρωθυπουργού:

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.

Την αναστολή της τέλεσης κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε επίσης και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.