Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Γ. Ψυχογιού για κορονοϊό στην Κορινθία

Τιμούμε και στηρίζουμε τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού της «πρώτης γραμμής» στο Νομό Κορινθίας, καθώς και όλους όσους εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες στους κλάδους που εξακολουθούν να λειτουργούν.



 

Σε σταθερή συνεργασία με τους φορείς Υγείας του Νομού και τους οικείους Δήμους διαπιστώνουμε την οργάνωση και την αυξημένη ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται.

Στηρίζουμε επίσης όλους τους εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες που στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, έχουν αναστείλει ή περιορίσει τις δραστηριότητές τους. Με διαρκείς παρεμβάσεις μας προς τα συναρμόδια Υπουργεία έχουμε ζητήσει την οικονομική τους στήριξη, την αναστολή των πληρωμών προς τράπεζες και δημόσιο, άλλα και το πάγωμα οποιωνδήποτε μέτρων κατάσχεσης ή πλειστηριασμών εναντίον τους.

Για όλα τα παραπάνω, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των εμπόρων και επαγγελματιών, τους επιστημονικούς φορείς, τους συλλόγους κοινωνικών ομάδων, όπως των ΑμεΑ κ.α., αλλά και με οργανώσεις παραγωγών της Κορινθίας, προκειμένου να συμβάλουμε τόσο στην καθολική τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού, όσο και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και την υλική στήριξη όλων των πολιτών που πλήττονται σε αυτή την έκτακτη και πολύ δύσκολη συγκυρία.

Τα προηγούμενα χρόνια με τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας και τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, προχωρήσαμε στην ουσιαστική ενίσχυση των δομών του συστήματος Υγείας και του κοινωνικού κράτους για όλους, ενώ σαν κυβέρνηση αφήσαμε μια δημοσιονομική παρακαταθήκη 37 δισ. Ευρώ, που προκύπτει και από τις θυσίες του ελληνικού λαού και πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφισή του σε άλλη μία δοκιμασία που διέρχεται τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι σε αυτές τις ώρες η ατομική αλλά και η συλλογική ευθύνη είναι προτεραιότητα για όλους.