Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25 Κορινθίας: Καλούμε τους υπευθύνους να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα όλους μας 

Με αφορμή το κρούσμα του κορονοϊού στις Αρχαίες Κλεωνές θα θέλαμε ως ΜέΡΑ 25 Κορινθίας να ευχηθούμε καταρχήν περαστικά στον συμπολίτη μας που νοσεί καθώς και σε όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολή θέση. 

Θέλουμε όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ανάγκη πρώτα από όλα να έχουμε και στο νομό μας επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό των ως τώρα κρουσμάτων καθώς και την καθιέρωση συστηματικής ενημέρωσης για το θέμα από εδώ και στο εξής. Καλούμε λοιπόν τους υπευθύνους (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια) να ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα όλους μας για τα κρούσματα καθώς και για τη διαδικασία που έχει προβλεφθεί και στο Νομό μας για την απρόσκοπτη πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ στις δημόσιες δομές υγείας.

Δεν αρκεί η προτροπή «μένουμε σπίτι» για όποιον /α έχει συμπτώματα και θέλει να διαπιστώσει αν είναι φορέας του ιού. Καλούμε όμως παράλληλα, εμφατικά, τόσο την περιφερειακή αρχή όσο και τις υγειονομικές αρχές του νομού να παροτρύνουν τους συμπολίτες μας, που έχουν συμπτώματα της νόσου, να μην αρκούνται μόνο στη σύσταση «μένουμε στο σπίτι» αλλά να είναι σε άμεση επικοινωνία με το γιατρό τους και το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι που νοσούν να «μένουν σπίτι» και να φτάνουν στα όρια τους. Σε διαφορετική περίπτωση το «μένουμε σπίτι» γίνεται επικίνδυνο!  Άλλωστε δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πέρα από την ατομική ευθύνη υπάρχει πάντα και η ευθύνη όσων διοικούν, τόσο σε τοπικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.