Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστιατόρια και καφετέριες από… Ιούνιο

Όσοι βιάζονται να βγουν έξω με φίλους για φαγητό, καφέ ή κάποιο… χαλαρό ποτό, μάλλον, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς ο συγκεκριμένος κλάδος της αγοράς θα είναι από τους τελευταίους που θα απαγκιστρωθούν από τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Το σταδιακό άνοιγμα τους και πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κανόνες θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου!



 

Καφετέριες, και εστιατόρια μπαίνουν στην εξίσωση από το τέταρτο στάδιο οπότε και θα λειτουργήσουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και υπό περιορισμούς‪ (ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι όπως και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας).‬

Για τα εστιατόρια, ειδικότερα, θα υπάρχουν περιορισμοί καθώς θα πρέπει να εφαρμοστεί ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ σταντ και τραπεζιών.

Επίσης γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και γαντιών από όλο το προσωπικό καθώς και η χρήση αντισηπτικού.

Τέλος εφαρμόζεται μέγιστος αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό: 1 πελάτης ανά 3 τ.μ.. Επιπλέον oι παρέες μας θα πρέπει να είναι περιορισμένες καθώς ορίζεται και μέγιστο καθήμενων σε κάθε τραπέζι το οποίο θα έχει όριο τους τέσσερις πελάτες.

Στο έβδομο στάδιο, από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα, δηλαδή, επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως όπως ανακοίνωσε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί που παρουσίασαν το «σχέδιο Γέφυρα» όλα αυτά βρίσκονται υπό την αίρεση πως τα επιδημιολογικά στοιχεία θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Οποιαδήποτε αύξηση θα σημαίνει αυτόματα και πισωγύρισμα στα περιοριστικά μέτρα.

newsbeast.gr