Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ασημόγλαρος στο Ναύπλιο σώθηκε από βέβαιο θάνατο -video

Ένας τραυματισμένος ασημόγλαρος στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του στο Ναύπλιο καθώς έγινε αντιληπτός από έναν περιπατητή που δεν τον άφησε αβοήθητο.



Ο Ναυπλιώτης Βασίλης Αραμπός περπατώντας στον υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαΐου, είδε τον γλάρο ο οποίος ηταν εμφανώς τραυματισμένος και δεν μπορούσε να πετάξει αλλά και ούτε να περπατήσει.

Φτάνοντας κοντά διαπίστωσε πως το άτυχο γλαροπούλι ηταν μπλεγμένο σε πετονιά με σαλαγκιά η οποία του είχε διαπεράσει το πόδι και την φτερούγα.

Άμεσα το πήρε και το μετέφερε στο εργαστήριο του όπου του αφαίρεσε προσεκτικά την σαλαγκιά και την πετονιά  και απολύμανε τις πληγές του.

Το θαλασσοπούλι αφέθηκε μετά  και πάλι ελεύθερο και φάνηκε να απολαμβάνει το φυσικό του χώρο ψάχνοντας για τροφή.

Λίγα λόγια για τον Ασημόγλαρο
Ο πιο συχνά εμφανιζόμενος γλάρος στις ακτές της Ελλάδας , σήμα κατατεθέν. Συχνά, ολόκληρα κοπάδια ακολουθούν στα ταξίδια τους τα καράβια που σαλπάρουν από τον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της πατρίδας μας με κατεύθυνση προς τα νησιά.

Μήκους 55-56 εκατοστών, με το αρσενικό συνήθως πιο μεγαλόσωμο από το θηλυκό, ο Ασημόγλαρος έχει λευκό φτέρωμα στο κάτω μέρος του σώματός του, φτερούγες με μαύρες άκρες και λεύκα στίγματα, πόδια κίτρινα και ράμφος ίδιου χρώματος με μια κόκκινη βούλα.

Οι ανήλικοι είναι ομοιόμορφα καστανόχρωμοι με μαυριδερό ράμφος.Γεννάει τρία αυγά, Μάιο – Ιούλιο, που κλωσσούν επί 28-30 μέρες οι δύο γονείς. Τα μικρά πετούν αφού συμπληρώσουν 35-40 μέρες ζωής.


argolikeseidhseis.gr