Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Δημάκης: Σας ευχαριστώ που σπάσατε τις αλυσίδες που με αλυσόδεναν

Τέλος μπήκε στη περιπέτεια του κρατούμενου φοιτητή, Βασίλη Δημάκη ο οποίος μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας το Πολίτη, πήρε το «πράσινο φως» για να επιστρέψει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο Βασίλης Δημάκης θέλησε να ευχαριστήσει όσους των βοήθησαν να σπάσει τις «αλυσίδες που τον αλυσόδεναν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Σας ευχαριστώ που με τη στήριξή σας σπάσατε τις αλυσίδες που με αλυσόδεναν και μου επιτρέψατε να ξαναβαδίσω !!!

Επιτέλους , τελείωσε ο επί μακρόν βασανισμός μου επέστρεψα στο “εργαστήριο της ψυχής μου” , εδώ , που επί τρία χρόνια έχω τη σειρά μου και το κατάλληλο περιβάλλον να συνεχίσω απρόσκοπτα την επιτυχή μέχρι τώρα συνέχιση των σπουδών μου !

Το παραπανω , αποτελεί από πλευράς μου υπόσχεση προς κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά που στηρίξατε τον αγώνα μου με αιχμή την εκπαίδευση κατά την κράτηση , αλλά πολλώ δε μάλλον , τον αγώνα μου για δημοκρατία !

Πρίν λίγες μέρες έφτασα στο ναδίρ των ψυχικών μου αντοχών , παραιτήθηκα , δεν ήθελα να παλέψω άλλο , κι όλο αυτό αυτό εν πλήρει συνειδήσει , αυτό ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσα να πάθω !

Η άμεση όμως υποστήριξή σας , με παρέσυρε ξανά στη ζωή και θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων !

Είστε όλοι σας υπέροχοι ως άνθρωποι !

Σας ευχαριστώ από τα έγκατα της ψυχής μου !

Με κάνατε να ανατριχιάζω κάθε φορά που ενημερώνουν από τον Θαναση για όλα όσα κάνατε για μένα !

Σας το χρωστώ !!!

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω , ότι δεν κρατάω κακία σε κανέναν , από όλους όσους κυριολεκτικά βασάνισαν το σώμα , την καρδιά και την ψυχή μου . Δεν έχω χώρο στην ψυχή μου για ελλειπτικά συναισθήματα και σας το καταθέτω με όση ειλικρίνεια με διακρίνει ως άνθρωπο !

Είμαι αρκετά φορτισμένος , εξαιτίας όλων όσων έχω περάσει το τελευταίο διάστημα και δεν έχω ακόμη την ενημέρωση αλλά και τη Διαύγεια για να ευχαριστήσω τον καθέναν από εσάς ξεχωριστά που πήρατε θέση για το θέμα μου !

Και και δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν σας φίλοι συνάνθρωποι και προοδευτικοί δημοκράτες !

Σας ευχαριστώ όλους σας πολύ !!!

Δεν μπορώ όμως να μην ευχαριστήσω δημοσίως για άλλη μία φορά, τον δικηγόρο μου Θανάση Καμπαγιάννη , τον πρώτο μου δάσκαλο κύριο Πέτρο Δαμιανό και τη συνήθη ύποπτη Έλενά μου, που

με την πολύτιμη συμπαράστασή σας και τις τιτάνιες προσπάθειές τους , σώσανε τη ζωή μου για άλλη μία φορά !

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ και να κάνω πράξη σίγουρα είναι ένα , ότι ποτέ δεν θα προσβάλλω με τη συμπεριφορά μου ως άνθρωπος και φοιτητής , όλα όσα προσπαθήσατε από κοινού και κατά μόνας για μένα , υποστηρίζοντας τον αγώνα μου !

Με απέραντο σεβασμό , άδολη αγάπη και εκτίμηση , σας αφιερώνω λίγους στίχους απ’ τους πολλούς που έγραψα κατά την περίοδο της απεργίας πείνας όσο βρισκόμουν υπό συνθήκες καραντίνας στα πειθαρχεία στις φυλακές των Γρεβενών !

Βοηθώντας με να ελπίζω !

Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά ακόμη από τα βάθη της καρδιάς μου !

” Κι αν τη φουρτούνα τούτη δω όρθιος την περάσεις , μ’ούτε σανίδι λαβωμένο από το σκαρί σου , με άλλα μάτια ν’ αγναντέψεις τη ζωή σου , να βγεις στον ήλιο να τσιλιάσεις να γερέψεις , και κάθε άνθρωπο που στάθηκε κοντά σου , να φχαριστήσεις και να κλάψεις στην ποδιά του .

Και σαν τρυγήσεις την αγάπη όλου του κόσμου , έτοιμος θα σαι ν’ανταμωσεις το επέκεινα ,

να μη σκιαχτείς να ταξιδέψεις προς τα κείθε ,

κείθε θα πάμε όλοι μας παιδί μου ”

Πειθαρχεία Γρεβενών 22/04/ 2020» γράφει στην ανάρτηση του ο Βασίλης Δημάκης.