Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Έρχονται προγράμματα με 129.000 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου

Συνολικά, έως το τέλος του 2020, θα προσφερθούν 129.000 θέσεις εργασίας από τον ΟΑΕΔ με προϋπολογισμό άνω του 1,13 δις ευρώ. Όπως έμπρακτα αποδεικνύει, η Κυβέρνηση νοιάζεται και το Κράτος κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι σήμερα στις 20:00 ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης – αντί του πρωθυπουργού που βρίσκεται στις Βρυξέλλες – θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΑΕΔ στην οποία θα παρουσιαστούν βελτιωμένα, αλλά και νέα Προγράμματα Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης. 

Πρόκειται για μια εκδήλωση, σημείωσε ο κ. Πέτσας που αφορά τον κόσμο της εργασίας, η προστασία του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του ΟΑΕΔ καλείται να προσαρμοστεί στα όσα προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία. Να δημιουργήσει, δηλαδή, ένα ανάχωμα στην επέλαση της ανεργίας με τρεις τρόπους:

– Προσφέροντας δεξιότητες της νέας εποχής στους ανέργους.

– Δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, και

– «Γεφυρώνοντας» την προσφορά που υπάρχει στον χώρο της απασχόλησης με τις ανάγκες που προκύπτουν στον χώρο της Αγοράς.

Ήδη, 6 προγράμματά του ΟΑΕΔ, που επιδοτούν 40.200 δουλειές, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 500 εκατ. ευρώ, επανασχεδιάστηκαν. Σε αυτά προστίθενται 13 νέα προγράμματα, ύψους 633 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργούν ακόμη 88.600 νέες θέσεις εργασίας. Για να είναι πιο ελκυστικά τα προγράμματα αυτά, αυξήθηκε το ποσό επιδότησης. Διευρύνθηκε ο κύκλος των εργοδοτών και των υποψηφίων. Απλουστεύτηκαν οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης. Και δόθηκε προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες και σε κοινωνικές κατηγορίες οι οποίες πλήττονται εντονότερα από την ανεργία. Συνολικά, έως το τέλος του 2020, θα προσφερθούν 129.000 θέσεις εργασίας με προϋπολογισμό άνω του 1,13 δις ευρώ. Όπως έμπρακτα αποδεικνύει, η Κυβέρνηση νοιάζεται και το Κράτος κάνει ό,τι χρειάζεται για να στηρίξει την εργασία και την επιχειρηματικότητα.

aftodioikisi.gr