Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παράκληση στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Νεμέας και Αγρυπνία στην Παναγία του Βράχου από τον σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο

Την Δευτέρα το απόγευμα, 10 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, όπου και ομίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο.Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην γειτονική Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βράχου Νεμέας, όπου και χοροστάτησε σε Ι. Αγρυπνία. Η εν λόγω Ι. Μονή βρίσκεται αγκιστρωμένη στους βράχους και η Ι. Ακολουθία τελέστηκε υπαιθρίως, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που μετέφεραν το σωστικό μήνυμα του Θεού στους ανθρώπους σώζοντας τους δια της μετανοίας και της προσευχής. Ομοίως και σήμερα, που τα πάντα γύρω μας, σε Πανελλαδικό και Παγκόσμιο επίπεδο, αμφισβητούνται, οφείλουμε με ειλικρινή μετάνοια και θερμή προσευχή να προσελκύσουμε την χάρι του Θεού, ώστε δια πρεσβειών της Παναγίας Θεοτόκου να αξιωθούμε τα επίγεια και επουράνια αγαθά!

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων μετέβη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος προκειμένου να τελέσει την Ι. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, να απευθύνει πνευματικούς λόγους στους Πιστούς και να μεταφέρει τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαπαλεξόπουλος τέλεσε την Ι. Ακολουθία της Παρακλήσεως στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου, όπου μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από την Παναγία αλλά αντιθέτως να εμπιστευόμαστε στο έπακρον την μητρική προστασία Της!